Harcos tábor

2023.06.17. 11:57

Egy hét angyalbőrben – katonás élményekkel gazdagodhatnak a fiatalok a nógrádi táborokban

Izgalmas kalandok várnak a nyári szünetben a 25. területvédelmi zászlóalj által szervezett négy, harcos tematikájú honvédelmi tábor résztvevőire. A fiatalok például lőversenyen, túlélési-, alaki- és közelharci foglalkozásokon, illetve egy szolnoki kiránduláson szerezhetnek életre szóló élményeket. Szűkebb hazánkban az idei első táborozók június 19-én, hétfőn Salgótarjánban ölthetik magukra az „angyalbőrt”.

Veres Edina

Egy hetes honvédelmi tábort tartottak tavaly Bátonyterenyén is

Forrás: Archív fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

Idén sem maradnak katonás kalandok nélkül a fiatalok a nyár folyamán, hiszen a Magyar Honvédség, illetve annak különböző alakulatai hozzávetőleg 110 honvédelmi tábort hirdettek meg ebben az esztendőben országszerte. A tematika a korábbi évekhez hasonlóan ismét sokszínű, hiszen a gyerekek a harcos, a túlélő, vagy épp a felderítő többnapos foglalkozások mellett vitorlázó repülő, légierős, önvédelmi, búvár, infokommunikációs, honvédelmi sport, vitorlás, hagyományőrző, lovas, erdei, vagy épp logisztikus táborokban gazdagodhatnak életre szóló élményekkel a következő hónapokban.

A helyszínek tekintetében három nógrádi városban összesen négy harcos tematikájú programot szervez az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25. TVZ). Az első ötnapos foglalkozássorozat június 19-én, hétfőn rajtol el Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium udvarán. 

A második hétnek szintén a salgótarjáni középiskola ad majd otthont június 26. és 30. között, a harmadik egyhetes harcos kaland pedig Balassagyarmat ad majd helyszínt július 17-től. Végül az utolsó öt nap Bátonyterenyén, a Fáy András nevét viselő középiskola udvarán zajlik majd. A balassagyarmati tábor kivételével a programokra 12 és 15 év közötti gyerekek jelentkezhettek, míg a Civitas Fortissima címet viselő városban 15-18 éves korosztály képviselői ölthetnek magukra angyalbőrt a foglalkozások idejére.

Idén sem maradhatnak el a versenyek, a színes programok és a szolnoki kirándulás sem

A foglalkozások honvédelmi táborok révén „katonás” napirendet követnek majd. Az általános programok között szerepel egyebek mellett légpuska-, illetve airsoft lőverseny, illetve egészségügyi, túlélési, alaki és közelharci foglalkozások. Mindemellett a kisebbek egy-egy környékbeli kiránduláson „élesben” gyakorolhatják a terepen való tájékozódást, az idősebbek pedig Drégely várát „foglalhatják” majd el. Természetesen a fiatalok körében rendszerint nagy népszerűségnek örvendő járőrversenyek idén sem maradnak el, ahogy a szintén hagyományos programelemnek számító szolnoki laktanya látogatás sem. 

Ez utóbbi során a táborozók az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál megcsodálhatják a forgószárnyasokat, illetve egy másik katonai szervezet, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár tevékenységébe is bepillantást nyerhetnek. A tábor utolsó napján a gyerekek egy nyílt nap keretében a szüleiknek is bemutathatják majd, hogy mennyi mindent tanultak az öt nap során, a versenyek legügyesebbjei pedig elismerést is kapnak, valamint átadják a legjobb táborozó címet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában