Egészségügy

2023.06.28. 17:26

Díjakkal ismerték el a pásztói kórház dolgozóinak áldozatos munkáját (fotók)

A magyar egészségügy napja alkalmából köszöntötték a Pásztói Margit Kórház munkatársait szerda délután, ahol értékelték az elmúlt időszakot, de a jövőről is szó esett.

Nagy Orsolya

A magyar egészségügy napja alkalmából köszöntötték a Pásztói Margit Kórház munkatársait

Forrás: Nool

Fotó: Vendeél Lajos

A rendezvényen dr. Boczek Tibor főigazgató úgy fogalmazott, hogy ez ez a nap, amikor a legtöbb figyelem az egészségügyben tevékenykedőkre szegeződik. Mint mondta: méltóképp kell megemlékezni Semmelweis Ignác születésnapjáról, ezért ilyenkor a kórházban dolgozók munkáját is méltatják.

Békésiné Széll Mária főnővér kiemelte: Semmelweis Ignác neve üzenetet hordoz, hiszen összekapcsolódik mindazzal, ami az orvosi hivatás, a gondos gyógyítás és a tudomány fejlődését jelenti. Hozzátette: születésével együtt ünnepeljük az orvostudomány előrehaladását, a felfedezést, amely emberek millióinak életét mentette meg a múltban és a mai világban is.

A főnővér arra is kitért, hogy ez a hivatás sokszor erőt próbáló, nap mint nap új kihívásokkal kell szembenézni és megoldani a rájuk nehezedő feladatokat. Az ünnep és emlékezés pedig lehetőséget ad arra, hogy egy pillanatra megálljanak a mindennapi munkában és azokra figyeljenek, amik a hivatásuk legfontosabb sarokkövei, így az emberek szolgálatába vetett hitük, a gyógyítás tudomány fontossága, valamint a szakmai és emberi közös küldetésnek az összetartó erejére.

– Azokat az egészségügyi dolgozókat köszöntjük most, akik áldozatos munkájukkal és elkötelezettségükkel végzik a mindennapi betegellátást és a gyógyítást. Emellett az egészségügyben dolgozókat is ünnepeljük. Nagyon fontos és értékes ez a hivatás, hiszen egy közös célért, a betegek ellátásáért végezzük mindennapi feladatainkat. Csak elhivatottsággal, összefogással, közös erőfeszítéssel, egymást támogatva érhetünk el sikereket és küzdhetjük le a nehézségeket – fejtette ki Békésiné Széll Mária.

Ezt követően a főigazgató beszámolt az elmúlt év eseményeiről, így például a világjárvány időszakáról, de a finanszírozásról is, valamint beszélt a jelenről és arról is, hogy mi vár rájuk a jövőben.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara jóvoltából díjakat adtak át

Így elismerésben részesült Kakuk Zsuzsanna, a járóbeteg ellátás, röntgen vezető asszisztense, Bodnárné Hordós Piroska, aki ápoló a krónikus belgyógyászati osztályon, valamint Polyókáné Alapi Andrea, aki az alapellátásban tevékenykedik, a Jobbágyi gyógyszertár dolgozója.

Ezen túlmenően pályaút jutalom elismerésben részesült 10 éves munkájáért Fábián Zoltánné Sáfár Éva, Kelemen Mónika, illetve Petre Zsuzsanna. 

15 éves tevékenységükért Kovács Zoltánné, Katona Mónika és Szappan Lívia részesült jutlomban.

20 éves szolgálatát ismerték el továbbá Buda Ágnesnek és Püski Adriennek, 25 éveset pedig Kerekes Ivánnak, Csohányné Tóth Brigittának, Molnár Ilonának, Virág Dórának, Fekete Évának, illetve Feketéné Pásztor Zsuzsannának. 

Mindezeken túl az egészségügyben végzett 30 éves munkájáért jutalmat kapott Berecz Károlyné és dr. Boczekné Bácsi Anikó, míg 35 éves tevékenységéért Cserné Szabó Tímea és Czimer Csabáné. Végül 40 éve végzett munkáját ismerték el Forstnerné dr. Szabó Irénnek, Nagy Györgyinek és Góczáné Zeke Csillának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában