Segítség

2023.06.13. 18:08

Betegek megmentéséért adták vérüket a katonák Salgótarjánban

A Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj (25 TVZ) katonái kedden ismét karjukat nyújtották a Salgótarjánban szervezett véradáson.

V. E.

A 25. TVZ állományából közel huszan vállalták a tűszúrást

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Ahogy arról portálunk korábban már beszámolt, a nógrádi illetékességű 25. TVZ már évek óta együttműködik a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével. A közös „akcióiknak” köszönhetően az alakulat hivatásos és önkéntes katonái hozzávetőleg negyedévente válhatnak donorrá. A közelmúltban arra is volt példa, hogy a honvédek a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kollégáival közösen nyújtották a karjukat egy nemes ügyért.

Tavaly decemberben megírtuk, hogy a szombathelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság kollégájánál leukémiát diagnosztizáltak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága felhívására pedig egy ország fogott össze tavaly év végén. A Rimányi Márk tűzoltó őrnagy számára meghirdetett irányított véradáshoz szűkebb hazánk katonái és lánglovagjai is csatlakoztak.

A honvédek számára kedden ismét adott volt a lehetőség arra, hogy segítsenek beteg embertársaikon. Ez alkalommal Salgótarjánban a 25. TVZ állományából közel huszan vállalták a tűszúrást, amivel összesen közel hatvan ember életét is megmenthetik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában