Nool.hu videó

2023.06.23. 19:28

Beérett a munkájuk gyümölcse – átvehették érettségi bizonyítványaikat a tarjáni stromfeldesek (videó, fotók)

Rengeteg munka, sok öröm, megannyi bánat, barátságok, szerelmek, összetartás, online oktatás, kiváló osztályfőnök, remek tanárok. Talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum 12. d osztályának elmúlt négy esztendőjét, ami a napokban sokak számára sikeres érettségi vizsgával zárult.

Gerhát Karina

Az elmúlt négy esztendő sokak számára sikeres érettségi vizsgával zárult

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A május eleji írásbeli megmérettetések után a napokban ismét hatalmas próbatétel várt a diákokra a salgótarjáni Stromfeldben is. A 12. d osztályosoknak három napon át tartott a szóbeli érettségi, amit több-kevesebb sikerrel teljesítettek is a diákok. A vizsgák, illetve a négy év megkoronázásaként szerda délután a legtöbben már kezükben tarthatták az érettségi bizonyítványukat. Ezeket ünnepélyes keretek között vehették át Gedőcziné Berger Máriától, aki a szóbeli számonkérés elnöke volt.

– Az állapítottam meg, hogy egészen szép eredményekkel zárult ez az érettségi. Problémák csak ritkán adódtak, de azokra már nem is emlékszik senki, csak a szép dolgok maradtak meg bennünk, tanárokban is – hangsúlyozta az elnök, majd ezen szavak elhangzása után búcsúzóul és útravalóul egy tanmesét olvasott fel a diákoknak. Mindezek után pedig ismertette az eredményeket is, voltak akik tanúsítványt kaptak, míg mások törzslapkivonatot, a többiek pedig bizonyítványt. Ezek kiosztása előtt azonban az elnök ismertette, hogy a vizsgabizottság több tanulónak a teljesítményét is dicsérettel jutalmazta. Tette mindezt azért, mert olyan kiemelkedő szinten teljesítettek vagy az egész érettségin, vagy pedig annak szóbeli részén.

Így tehát oklevelet vehetett át Horváth Bence, Szomora Vilmos András, Tóth Esztella, Tóth Noémi, Varga Balázs Tamás, Verbói Noel Áron, illetve Vas Kevin, akinek az egész érettségin nyújtott teljesítményét ismerték el. Ezek után pedig a jelenlévők átvehették a jól megérdemelt  bizonyítványukat. 
Az örömteli pillanatokat követően Bozó János, az intézmény igazgatója köszönetet mondott a tanároknak, illetve gratulált a megszerzett bizonyítványokhoz.

Ünnepélyes keretek között vehették át bizonyítványaikat a végzősök
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

– Természetesen a későbbiekben négyszemközt is szeretnék veletek beszélgetni a folytatásról, hiszen ezzel még nincs vége a képzésnek. Arra biztatok mindenkit, maradjon a Stromfeldben, szerezzen szakmai végzettséget is, mert ez az érettségi egy belépő ehhez. Sok sikert a folytatáshoz, a nyárra pedig jó pihenést kívánok! A szülőknek és az osztályfőnökötöknek, Varga Tamásnak is gratulálok, köszönöm mindenki áldozatos munkáját – hangsúlyozta az igazgató.

Mindezek után pedig az érettségizők nevében Szomora Vilmos András köszönte meg a tanárok áldozatos munkáját, a vizsga zökkenőmentes lebonyolítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában