Jegyzet!

2023.06.24. 10:17

Az öltözék egyfajta tisztelet

Ballagásra, esküvőre ne menjünk el strandpapucsban - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Azt szokták mondani, nem a ruha teszi az embert, azaz nem szabad az embereket kizárólag az öltözetük alapján megítélni. Úgy gondolom, hogy ez így igaz. Ennek ellenére számos tanulmány bizonyítja, hogy az első találkozáskor a rólunk alkotott benyomás során igenis az számít, hogy mit viselünk, kevésbé az, hogy mit mondunk. Azonban mostanában azt vettem észre, mintha az emberek egy kicsit kifordították volna a fent említett közmondásnak az üzenetét. Az elmúlt időszakban több jeles ünnepen, köztük ballagásokon is volt szerencsém részt venni. De amíg én az alkalomhoz megfelelő ruhát választottam, addig ez nem mindenkiről volt elmondható. 

Persze, tudom, hogy, aki követi a divatot, az egyszerre tud sportos és elegáns is lenni. Azonban sosem volt trendi melegítőben vagy éppen pufi mellényben érkezni a kedves rokon nagy napjára. Sőt, ahogy egy lagziban nem illik fehéret, illetve feketét – utóbbit maximum csak gyász esetén – viselni, úgy egy ballagásra sem veszünk fel strandpapucsot fürdőnadrággal. Már pedig az előbb felsoroltakra jócskán akadt példa, és nyugodtan állíthatom, hogy többségében alul öltöztek az emberek. 

Úgy vélem, hogyha meghívnak egy rendezvényre, illik az alkalomhoz illően öltözni. Ha esetleg nem tudjuk a dress code-ot, akkor kérdezzünk rá, hiszen még mindig jobb kicsípni magunkat, és miatt feszengeni. Emellett érdemes észben tartanunk, hogy az öltözékünkkel is megtiszteljük egyrészt azt, aki meghívott, másrészt a többi vendéget és az alkalmat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában