Semmelweis-nap

2023.06.29. 13:49

A betegek gyógyítását tűzték ki célul – díjakat vehettek át a gyarmati kórház dolgozói (fotók)

Országosan hagyománnyá vált, hogy Semmelweis-nap alkalmából kitüntetik az egészségügyben dolgozókat. A Balassagyarmati Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet munkatársai szerda délután vették át az elismeréseket.

Lukács Zsófia

Országosan hagyománnyá vált, hogy Semmelweis-nap alkalmából kitüntetik az egészségügyben dolgozókat

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

Idén a Palóc Liget Terasz adott otthont a magyar egészségügy ünnepi rendezvényének Balassagyarmaton. Az esemény elején megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt neves orvosokról, ápolókról, vagy korábbi dolgozókról, név szerint: dr. Borszéki Erzsébetről, dr. Barczy Józsefről, dr. Zonda Tamásról, dr. Kecskeméti Károlynéról, valamint Bordáné Kovács Annáról és Becskereki Istvánról.

– Egy olyan éven vagyunk túl, amiben nagyon fontos volt az összetartás. Úgy látom, ez meg is történt és ezúton is szeretném megköszönni minden kollégának azt az odaadását és hivatástudatát, amellyel a mindennapi munkáját végzi a betegekért és a kórházunkért – hangsúlyozta a rendezvényen dr. Tóth Judit, a kórház főigazgatója.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője beszédében megköszönte a dolgozók áldozatos munkáját. – Azt kívánom önöknek, hogy legyenek sikeresek a tevékenységükben még ezekben a nehéz időkben is. Nem lehetek elég hálás azért, hogy kitartanak a kórház és a nyugat-nógrádi emberek gyógyítása mellett – mondta köszöntőjében az országgyűlési képviselő.

Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere a város nevében is megköszönte mindazoknak a rendkívüli tevékenységét, akik a gyógyítás mellett köteleződtek el. – A kórház munkatársai nemcsak a városban, hanem a vonzáskörzetében élők egészségmegőrzéséért, illetve gyógyításáért is áldozatos munkát végeznek – fogalmazott a polgármester. Majd jelképes köszönetként Balassagyarmat önkormányzatának nevében meghívta a jelenlévőket egy pohár italra.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Somssich Gabriella, Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya és Belovai Róbert kapitányságvezető is.

Több díjat is kiosztottak

A Semmelweis-napi esemény során megannyi elismerést, díjat és kinevezést adtak át. Példamutató tevékenységéért kinevezést vehetett át dr. Tóth Judit főigazgatótól és dr. Fazekas Ágnes orvosigazgatótól dr. Zsarnai Réka, dr. Kopinec Léna, dr. Iványi Zsolt, dr. Molnár Levente, dr. Preda Emil és dr. Tompa Károly, valamint három főnővér: Kissné Takács Andrea, Kácsor Bernadett és Cseh Nóra.

Az idén alapított Kenessey-díjat Matula Gáborné, a kórház pénzügyi, megyei koordinátorának adományozták.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetését Strehó Ildikó főnővér a 40 éves munkájáért vehette át.

Az elmúlt év során többen is érdemi elismerésben, kitüntetésben részesültek, nekik is külön gratulált az intézmény főigazgatója. Az orvosok közül dr. Csekey Lászlónak, dr. Lendvai Lászlónak, dr. Somosi Erikának, dr. Szalókiné dr. Kovács Krisztinának, dr. Bentse Balazh-nak, illetve dr. Czelenk Ferencnek.

Szintén gratulált Cseh Nórának, Fodor Zsuzsannának, Tóth Balázsnak, Tóth Zoltánnénak, Golyán Lajosnénak, Bárány Tibornak, Antal Annamáriának és a Krónikus pulmonológiai osztály szakdolgozóinak.

Mindezen túl tisztelettel és megbecsüléssel köszöntötték az intézmény nyugdíjba vonuló kollégáit is: dr. Gajdos Barnát, Vadkerty Mirtilt, Almási Mónikát, továbbá Strehó Ildikót.

Az ünnepi rendezvényen közreműködött Lévárdi Beáta karnagy és Varga Ivett művésztanár is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában