Jegyzet

2023.05.19. 12:35

Vallomások egy STory kapcsán

Az üzeneteknek nagyon jó hatásuk lehet a városlakókra - Csongrády Béla gondolatai a témában.

Csongrády Béla

Nem szerelmiek, de szerelmetesnek joggal mondhatók azok a bejegyzések, amelyeket Az én STorym című beszélgetéssorozat vendégei beírtak egy emlékkönyvbe, s amelyekből Keretbe zárt üzenetek címmel kiállítás látható a József Attila Művelődési Központban. Már a Salgótarján várossá nyilvánítása tavalyi 100. évfordulója alkalmából megrendezett rendezvénytípus is telitalálatnak bizonyult, s ez az elismerő megállapítás vonatkozik a legtöbb – innen elszármazott – meghívottra és a műsorvezető Szily Nórára is. A jeles szakember empatikusan közelített partnereihez, és kérdéseivel előcsalta belőlük a városhoz kötődő érzelmeiket. A harminc tablón szereplő művészek, alkotóemberek mindegyike nagy szeretettel, odaadóan szólt szülővárosa, gyermek- és ifjúkora helyszínéről. 

A legtömörebben Oláh Patrik Junior Prima díjas zeneszerző fejezte ki vonzódását, amikor azt írta: Tiéd a szívem, Salgótarján. 
Figyelemre érdemes Kubinyi Júlia népdalénekes, a népművészet ifjú mestere – aki szintén megkapta a Junior Prima díjat – bejegyzése is: Az Istenbe és önmagadba vetett hit mindenen átsegít. Dr. Bánfi Ferenc magas rangú nyugalmazott rendőr kitágította mondandóját, amikor megtiszteltetésnek nevezte, hogy Nógrádban élhet. Természetesen Szily Nórára is hatással volt a több mint egy éven át tartó havonta egyszeri találkozások sora: Az ember lelkét a kapcsolódás, a figyelem, a szeretet tölti. Én itt ebből sokat kaptam. Köszönöm. Adjunk minél többet, minél többeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában