Nool.hu podcast

2023.05.27. 21:25

Több pontot is érintő egyeztetés zajlott a Nógrád Megyei Szakképzési Centrumban (podcast)

A napokban a Nógrád Megyei Szakképzési Centrumban egy egyeztetést folytattak le, amelynek témái között szerepelt egy szászországi együttműködés lehetősége, valamint egy, a határon átnyúló szakmai verseny megszervezése is. A találkozó témáiról bővebben Baranyi Zoltán, a szakképzési centrum főigazgatója számolt be portálunknak.

V. E.

Baranyi Zoltán főigazgató osztotta meg a részleteket portálunkkal

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A közelmúltban lezajlott tanácskozáson Gembiczki Ferenc, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) kancellárja és Baranyi Zoltán főigazgató mellett Trikova Beatrix és Póczos Tamás, a Füleki Szakközépiskola oktatói, valamint Dancsó János asztalosmester vett részt. 

Portálunknak Baranyi Zoltán főigazgató elárulta, hogy lényegében három pontot érintettek a megbeszélés során. Mint mondta: egyfelől Dancsó János a korábbi tapasztalatait és kapcsolatait felajánlva segít a szakképzési centrumnak abban, hogy együttműködést köthessenek a szászországi iparkamarával. Az első lépést majd a kapcsolatfelvétel jelenti, azt követően pedig a főigazgató reményei szerint lehetőség nyílik arra, hogy diákok és oktatók egyaránt Szászországban bővítsék szakmai ismereteiket. 

Baranyi Zoltán azt is kifejtette, hogy egy határon átnyúló tudáspróbát szeretnének megszervezni a faipari ágazatban tanulók részére, amely megmérettetésnek a Füleki Középiskola adna otthont a tervek szerint. A verseny első egyeztetését folytatták le az összejövetel során. Végül a találkozó harmadik pillérét egy jóval személyesebb téma jelentette: a megjelentek nyugdíjba vonulása alkalmából Dancsó János asztalosmesternek mondtak köszönetet több évtizedes oktatói munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában