TeSzedd!

2023.05.01. 18:45

Több mint száz zsáknyi szeméttől tisztították meg az önkéntesek a salgótarjáni Jónásch-telepet

Lelkes önkéntes csapat tisztította meg a napokban a szeméttől a salgótarjáni Jónásch-telepet a TeSzedd akció keretében.

V. E.

A Jónásch-telepért Baráti Kör nevű civil szervezet osztotta meg a közösségi oldalán, hogy kicsiny, de lelkes csapatuk kora délutánig csaknem 100 zsák hulladékot szedett össze a lépcsősor mellől, és a telep alsó részéről.

– Estére mások is csatlakoztak, így tovább gyűlt a bezsákolt szemét, 150 zsáknál tartunk – számolt be a baráti kör a kezdeményezés sikerességéről.

A megmozdulásban részt vett a városrész önkormányzati képviselője, Turcsány László is, aki portálunk érdeklődésére elárulta: a Jónásch-telepi TeSzedd akció Behan Anett Éva szervezésében valósult meg.

– Én is csatlakoztam a körülbelül tíz tagot számláló szemétszedő csapathoz a szombat délutáni megmozdulásuk idején. A kisvasút nyomvonalát, illetve a lépcső környékét tisztítottuk meg, és gyűjtöttünk össze több mint száz zsák szemetet. Szerdán ismét kilátogattam a helyszínre és örömmel tapasztaltam, hogy a megtelt szemeteszsákokat már el is szállították a helyszínről – fejtette ki az önkormányzati képviselő, aki a Facebook oldalán is beszámolt a Jónáshch-telepi megmozdulásról.

Emellett arra is rámutatott, hogy nem ez az egyetlen rész a választókerületében, ahol szemétszedési akciót hajtottak, illetve hajtanak végre. Ahogy azt a Nool.hu is megírta, a képviselő és néhány önkéntes a közelmúltban több zsák hulladékot gyűjtött össze salgóbányai kápolna környékéről. Turcsány László elárulta: jelenleg is zajlik a Medves Egyesület szervezésében egy szemétgyűjtő kezdeményezés, amelyet várhatóan csütörtökön fejeznek majd be.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában