Előadás

2023.05.01. 18:45

Teljesen napenergiával működő háztartásról is hallhattak részleteket a bátonyterenyei tanulók

Környezettudatossággal kapcsolatos foglalkozást tartottak a napokban a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

V. E.

Az oktatási intézmény közösségi oldalán osztotta meg, hogy a Föld világnapja alkalmából Utassy Judit pedagógus tartott környezetvédelmi előadást a 9. és 10. évfolyamos tanulóknak, majd az előadás végeztével a fiatalok kitöltötték a tanárnő által készített kérdőíveket.

– A foglalkozásokat tartó oktató még 2018 októberében vett részt azon a kéthetes bajor hospitáláson, ahol német tanulókkal is kitöltötték ezeket a német nyelvre lefordított teszteket. A pedagógus az így szerzett tapasztalatait is megosztotta iskolánk tanulóival – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy az előadáson szó esett a környezetvédelemmel kapcsolatos gondokról, így például az üvegházhatásról, az energiakészlet rohamos csökkenéséről, a veszélyes hulladékokról, illetve a szelektív szemétgyűjtés fontosságáról.

Mindemellett a tanulók tippeket kaptak ahhoz is, hogyan kell környezettudatosan vásárolni, főzni, vagy tisztálkodni.

Hozzátették: a tanárnő mesélt a 100 százalékban napenergiával működő háztartásról és a szabadtéri osztályteremről is, amit Cham és Konzell bajorországi településeken látott. A tanulók érdeklődve hallgatták az előadásokat, illetve kérdéseket is feltettek és megvitattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában