Virágosítás

2023.05.18. 13:19

Tavaszi takarításra és virágültetésre hívnak minden nagylócit a helyi polgárőrök

Társadalmi munkával szépítik a település közterületeit Nagylócon. Május 20-án, szombaton 10 órától várják az önkénteseket virágültetésre, fűnyírásra, illetve tavaszi karbantartásra.

E-L.Zs.

– A minap egy helyi lakos megkeresett minket azzal a szándékkal, hogy szívesen támogatná társadalmi munkával, de akár még anyagilag is a településünk virágosítását. Az egyesületünk pedig úgy döntött, hogy felkarolja ezt a kezdeményezést. Ezért társadalmi munkát hirdetünk Nagylóc és Zsunypuszta tavaszi karbantartása, virágosítása céljából szombatra – írta közösségi oldalán a Nagylóci Polgárőr Egyesület.

A tervezett feladatok között szerepel a főúton található, üresen álló virágládákba való évelő növények ültetése, illetve előzetes feltérképezés alapján a közterületek fűnyírása. A társadalmi munkához az egyesület biztosítja a virágokat, illetve a fűkaszát, a benzint és damilt is. Azonban a szervezők kérik, hogy aki tud az vigyen magával gereblyét, kapát és egyéb kéziszerszámot.

Az egyesület kéri továbbá, hogy amennyiben bárki részt szeretne venni a társadalmi munkában, jelezze azt az eseményre kialakított közösségi felületen.
A polgárőrség tájékoztatójában arra is kitér: ha valaki nem tud részt venni az eseményen, de támogatná valamilyen formában a kezdeményezést, szívesen fogadnak évelő virágot, a fűvágáshoz benzint vagy damilt, illetve ezek megvásárlásához szükséges anyagi támogatást is. Hozzátették, hogy a kezdeményezéshez a helyi egyesületek csatlakozását is várják. A munka után a résztvevőket egy közösségépítő pizzázásra hívják.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában