Menza

2023.05.13. 08:59

Szülői kívánságra épül új iskolai étkezde Rétságon

Több száz métert kellett gyalogolniuk eddig a Rétsági Általános Iskola tanulóinak, hogy elérjenek a menzára. A pedagógusok és a szülők kívánságára most közvetlenül az intézmény mellett épül meg az új étkezde.

H. H.

Még az idén elkezdődhet az új étkezde építése

Forrás: Freepik

A rétsági diákok számára nem volt lehetőség a házon belüli ebédeltetésre, ezért az önkormányzat az intézménytől távolabb alakította ki számukra a menzát. Az iskolától pár száz méteres sétálással érhették el az étkezőhelyet és menet közben át kellett haladniuk a 2-es főúton is a lámpás gyalogátjárónál. A szülők azonban többször felvetették, ez egyáltalán nem kielégítő megoldás, sokkal jobban szeretnék, ha közelebb lenne az ebédeltető pont. Ezt a javaslatot a pedagógusok is támogatták.

Az önkormányzatban meghányták-vetették az ötletet, és végül az a döntés született a képviselő-testület tanácskozásán, hogy mivel a költségvetés állapota ezt megengedi, száz százalékban önerős beruházással húzzák fel az új étkezdét. Megtalálták a megfelelő területet is erre a célra. Az iskola tornaterméhez vezető folyosóhoz csatlakoztatják majd a felállítandó épületet, ahol melegítőkonyhát is kialakítanak.

A városatyák határozatát követően április második felében indult el a közbeszerzési eljárás, ám annak lezárultáig a leendő kivitelezés teljes összege sem állapítható meg. Amennyiben az eljárás a megszokott módon viszonylag gyors lesz, úgy az előkészületeket követően várhatóan még ebben az esztendőben megkezdődhetnek a tényleges munkálatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában