Megmérettetés

2023.05.13. 15:35

Önkéntes tűzoltók versengtek Ipolytarnócon (podcast, fotó, videó)

Megmérettették magukat szűkebb hazánk önkéntes tűzoltói, de elismeréseket is átadtak az idei Nógrád vármegyei tűzoltóversenyen.

Nagy Orsolya

Hölgyek is versenypályára léptek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a tűzoltóversenyt, amelynek ezúttal Ipolytarnóc adott otthont. A rendezvényen Gál István, a település polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés a számára hogy náluk rendezik meg a versenyt.

Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy milyen fontos az egyesületek munkája, akik mindazt önkéntesen végzik. Az elnök háláját fejezte ki a tevékenységükért, amit a megye biztonság érdekében tesznek a mindennapok során. A munkájuk nélkül a hivatásos tűzoltók ugyanis nem lennének olyan hatékonyak, így igen fontos a szerepük.

Önkéntes tűzoltók versengtek Ipolytarnócon
Köszöntők is elhangzottak a hosszú ideje évente megrendezett versenyen, méltatva az önkéntesek munkáját
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Hozzátette: az önkéntesség mellett fontos az is, hogy igazi közösségeket alkotnak és össze tartják az egyesületek tagságát is. A közösség összetartó ereje pedig tudja itt tartana a megyében a fiatalságot. Ezek a rendezvények Nógrád megye életben igen fontosak és az összetartás jelképezik.

Az esemény megnyitóján elismeréseket is átadtak. Idén Szent Flóriánt domborművet vehetett át a HELP Mentőegyesület, Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke és Gál István, Ipolytarnóc polgármestere pedig emléktárgyat kapott.

Önkéntes tűzoltók versengtek Ipolytarnócon
Idén 18 csapat vett részt a megmérettetésen
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Szemerády Zoltán, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke elárulta, hogy idén 18 csapat vett részt a versenyen, amelynek több célja is van. Így például a kihívás és az egyesületek közötti versengés, valamint ez egy bajtársi találkozó is, amely lehetőséget ad arra, hogy egy évben egyszer a megye összes önkéntes tűzoltója, aki ráér egy csapatépítésen is részt vegyen.

Az elnök arra is kitért, hogy idén indultak férfi, női és ifjúsági csapatok is, akik a megmérettetés során tűzoltást szimuláltak és két szerelési módot is alkalmztak. A legjobbak pedig elismeréseket vehetnek át, így serleget és érmet, de vándorserleget is. A rendezvényre még szlovák önkéntes tűzoltóságtól is érkeztek, akik bemutatót is tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában