Nool.hu podcast

2023.05.10. 14:52

Nemzetközi Bűvös Bábos Fesztiválon vesznek részt a salgótarjáni gyermekek (podcast)

A Mosolygós Borókák Bábcsoport képviseli majd szűkebb hazánkat a május 11. és 14. között zajló nemzetközi Bűvös Bábos Fesztiválon. A négy lányból – és a kísérőkből – álló csapat csütörtökön indul útnak Veszprém városa, illetve a Balaton-felvidék felé, hogy a programsorozat keretében szombaton előadja bábjátékát. Hétfőn nyitott főpróbát tartottak, ahol portálunknak elárulták: miként készültek a nem kis kihívást jelentő feladatra.

Veres Edina

A napokban nyitott főpróbát tartottak a lányok Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Izgatott várakozás, majd hangos kacajok kísérték a Mosolygós Borókák Bábcsoport hétfő délutáni nyitott főpróbáját, amelyet végül a közönség vastapsa zárt. A KiViSzI Színházi Műhely négy növendéke a családtagokból és ismerősökből álló közönség előtt mutatta be A sündisznócska lovagol című Móra Ferenc mese alapján összeállított valamivel több mint tízperces bábjátékot. A csapat szintén ezzel az előadással képviseli majd szűkebb hazánkat a Veszprémben és a Balaton-felvidéken zajló nemzetközi Bűvös Bábos Fesztiválon, amely május 11. és 14. között zajlik. Emellett a lányok hétfőn bemutatták azt a fakanál-bábukkal lejtett táncot is, amellyel a nemzetközi programsorozat flashmob-ján vesznek majd részt a többiekkel közösen.

Portálunk érdeklődésére Máté Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Nógrád vármegyei igazgatóságának vezetője elmondta, hogy egy különleges lehetőség adódott, amikor az NMI Veszprém vármegyei igazgatósága a Pápai Művelődéstörténeti Társasággal egy többnapos bábos találkozó megrendezéséhez írt pályázatot az Európa Kulturális Fővárosa program keretében. 

Jakubovics Judit, a KiViSzI Színházi Műhely vezetője és rendezője, a Boróka Bábszínház vezetője egyebek mellett arról számolt be, hogy milyen szempontok szerint választották ki a műhely növendékei közül a gyermekbábcsoport tagjait. Emellett pedig azt is megosztotta velünk, hogy miben különbözik egy táncjáték egy bábjátéktól. 

Végül Oláh Dorka, a Mosolygós Borókák egyik tagja mesélt arról, hogy mekkora kihívást jelentett neki ez a feladat, milyen hangulatban teltek a próbák, és hogy izgulnak-e a lányokkal a szombati fellépés miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában