Mesemondó verseny

2023.05.24. 17:25

Mesés találkozón adták elő csodás történeteiket a salgótarjáni óvodások (fotók, videó)

Meserétté alakult a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ Klubterme szerda délelőtt, a varázslatos díszletek között a salgótarjáni óvodákba járó gyerekek csodás történeteket adtak elő.

Gulyás Edina

Meserétté alakult a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ Klubterme

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

– Egy újabb ünnepnap jött el a salgótarjáni óvodák életében, hiszen a városi gyermeknapi rendezvények sora ezzel a mesemondó találkozóval veszi kezdetét – fogalmazott Andóné Angyal Mária, a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője. – A csemeték nagyon komolyan veszik azt, hogy most a világot jelentő mesebeli réten, a farönkön ülve megméretik magukat. A mai programot komoly felkészülés előzte meg, óvodánként nagyon sokan összemérték mesemondó tudásukat, sajnáljuk, hogy nem mutathatják meg itt mindannyian az ügyességüket. 

Mint mondta: a városi mesemondó versenyt már évek óta megrendezik. A program célja, hogy az óvodások körében népszerűsítsék a meséket, ennek köszönhetően pedig fejlődjenek az anyanyelvi készségeik.

– Idén különleges ez a találkozó, mert nagyon sok jó mesemondó került ki a kicsik közül. Ez azt bizonyítja, hogy sok mesét hallgatnak mind otthon, mind pedig az óvodákban és szeretik a történeteket. Erről a közönséget is meggyőzték a rendezvényen. 

A programot a Nyitnikék Tagóvodába járó gyermekek műsora nyitotta, majd a mesemondók varázsolták el előadásukkal a jelenlévőket és a zsűrit, amelyben Andóné Angyal Mária, dr. Huszárné Kraft Valéria, a Gyermekekért Baráti Kör elnöke és Kajszáné dr. Varga Zsuzsanna, a salgótarjáni polgármesteri hivatal köznevelési és szervezési referense foglalt helyet. 

A bírák végül úgy döntöttek, hogy nem hirdetnek helyezést, mivel minden versenyző jól felkészült és szépen adták elő az általuk választott meséket. Így mindenki ajándékkal, emléklappal és éremmel térhetett haza.  

A délelőttöt a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde, a város önkormányzata, valamint a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület salgótarjáni köre szervezte meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában