Önzetlenség

2023.05.12. 10:11

Menhelyi állatoknak gyűjtenek adományokat Salgótarjánban

Nemcsak az élelmiszerek drágultak jelentősen az elmúlt hónapokban, hanem az állatoknak szánt eledelek is a többszörösébe kerülnek. Ezért a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület adománygyűjtést szervez Salgótarjánban.

G. E.

Napjainkban az árak jelentős emelkedése miatt kevesebben tudnak arra áldozni, hogy állatvédő szervezeteket támogassanak. Mivel az állateledelek ára is az egekbe szökött, nagyon nehéz helyzetbe kerültek az egyesületek. 

– Korábban 3200 forintot fizettünk egy zsák tápért, ma ugyanaz 6900 forintba kerül. A termény ára szintén többszörösére emelkedett – fogalmazott Paróczai Judit, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja. – Salgótarjáni menhelyünkön közel száz kutya található, emellett macskákat, mentett kecskéket, malacokat, tyúkokat is gondozunk. Nehéz helyzetben vagyunk, ezért döntöttünk úgy, hogy adománygyűjtést szervezünk. Akiknek lehetőségük van támogatni egyesületünket, azok május 13-án, szombaton 9 és 12 óra között tehetik meg azt a Beszterce-lakótelepi Coop üzlet előtt.

Mint mondta: mivel sok kölyökkutya van a menhelyen, így elsősorban kölyöktápnak örülnénk, de természetesen minden felajánlást hálásan fogadnak.

Rossz idő esetén is megtartják a programot, az adományokat kölyökkutyák „köszönik meg” a helyszínen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában