Parkgondozás

2023.05.08. 10:28

Külsős vállalkozó végzi idén a kertészeti feladatokat Rétságon

Pályázatot hirdetett meg nemrég a nyugat-nógrádi járási székhely önkormányzata, a város területén található zöldfelületek kertészeti rendbetételére, virágosítására.

Hegedűs Henrik

Érdeklődésünkre a polgármesteri hivatalban megtudtuk: a városüzemeltetési csoportban hatan dolgoznak, és az állomány négy közmunkással egészül ki, ez a létszám azonban az intézmények és a közterületek gondozására nagyon kevés. Ezért mindenképp olyan szakember után néztek, aki kertészeti végzettséggel rendelkezik, végül a képviselő-testület egy balassagyarmati vállalkozó jelentkezését fogadta el. A Zöld Város Programban, az elmúlt években sok olyan növényt ültettek el, amelyek igénylik a folyamatos ápolást, ezeket még sokáig szeretnék a lakók teljes pompájukban látni, hogy minél szebb, tisztább legyen Rétság.

– Több övezetben dolgozik majd a kiválasztott szakember az elkövetkező hónapokban – mondta el Mezőfi Zoltán polgármester.  – Így a templomkertben, a városháza előtt, a nagyparkoló zöldszigeteinél, az OTP előtt, az általános iskolánál lévő játszótér és fitneszpark környékén, a buszmegálló mellett, a művelődési háznál, a szökőkútnál, remélhetőleg mindannyiunk általános megelégedésére. A külsős vállalkozó bevonása azért is szerencsés megoldás, mert ez kedvezőbb a költségvetés szempontjából, és időszakos munkavégzésről van szó.

Mezőfi Zoltán hozzátette: cseppet sem mindegy, hogy a saját lakosságuk jobb komfortérzetén túl – mivel a településen a 2-es út miatt nagy az átmenőforgalom – az átutazók milyen képet őriznek meg magukban a városról. Ezért is kiemelkedően fontos, hogy megfelelő szakember végezze el a szükséges feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában