Hagyomány

2023.05.04. 08:11

Közös virágültetéssel ünneplik az édesanyákat Mátraverebélyben

Hagyományteremtő céllal, három évvel ezelőtt rendezték meg először az anyák napi virágültetést Mátraverebélyben. A különleges programot idén is megtartják.

G. E.

Nem mindennapi kezdeményezéssel teszik szebbé az anyák napját a településen, közös virágültetéssel ünnepelnek. Idén harmadik alkalommal tartják meg a programot, amire az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat és a gyermekeket várják. 

– Hagyományteremtő céllal hívtuk életre három esztendővel ezelőtt a virágültetést, amin évről évre többen vesznek részt. Az önkormányzat biztosítja a növényeket, amelyek a jó hangulatú délelőtt során kerülnek a földbe a falu központjában, a művelődési ház körüli területen. Így amellett, hogy a családok együtt töltik az időt a környezetünk szépítéséért is teszünk – hangsúlyozta Erdeiné Benus Hajnalka helyi közösségszervező szakember. 

Mint mondta: május 6-án, szombaton 10 órakor tartják a programot. A virágültetés mellett a gyerekek helyben készített kézműves ajándékkal is kedveskednek édesanyjuknak, nagymamájuknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában