Beruházások

2023.05.25. 06:56

Komfortosabbá és vonzóbbá válik Szurdokpüspöki a támogatásoknak köszönhetően

Több pályázatot is elnyert a település önkormányzata a közelmúltban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban.

Nagy Orsolya

Több pályázatot is elnyert a település önkormányzata a közelmúltban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere portálunknak elmondta, hogy van két olyan projekt, amely egymásra épülő és a hosszú távú fejlődés szempontjából meghatározó lehet.

– Az egyik ilyen fejlesztésünk a turisztikai beruházás, amelynek keretében korábban már létre jött egy bemutatóház, de egy kerékpár és segway tárolót is kialakítottunk. A mostani támogatásnak köszönhetően pedig Szurdokpüspöki egyik legnevezetesebb részén, a Pincesoron lesznek fejlesztések – közölte a polgármester.

Hozzátette: ez a terület több rendezvénynek is otthont ad, így például a sokak által látogatott Muzsikál az erdőnek is. A mosdók azonban problémásak, így a kapott összegből egy illemhelyiséget alakítanak ki, valamint egy filagóriát is vásárolnak, amelyben a nyár esti koncerteket élvezhetik majd a helyiek. Rendbe teszik továbbá a Pincesor feletti területet, ahol egy szabadtéri színpadot is kialakítanak majd.

Több turista érkezhet

A településvezető kiemelte: ezáltal a már meglévő bemutatóház, a kerékpár és segway tároló, valamint a pincesori útra ráépülő projekt még vonzóbbá és komfortosabbá teheti a települést, továbbá több turistát is vonzhat.

Pintér Miklós Ervin arra is kitért, hogy szintén nagyon fontos a település életében az ipari park bővítése. – Korábban már kialakítottunk egy ipari területet, amely 7,5 hektáros és több cég is jelentkezett, hogy szeretne itt letelepülni. Mivel ez egy sikeres projekt volt, úgy gondoltuk, tovább fejlesztjük és beadtunk egy pályázatot, egy újabb 14 hektáros terület létrehozására, amelyről sikeres elbírálás született. Ez egy 350 millió forintos beruházás, azonban messze van még a vége, ugyanis mintegy két év múlva lesz eredménye – fejtette ki a polgármester, aki bízik benne, hogy ezen fejlesztések által a jövőben tovább fejlődik majd a turizmus és a gazdaság is a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában