Horgászat

2023.05.01. 09:02

Ívási területeket jelölt ki a horgászegyesület, védik a halak szaporodó helyeit

A Komrai–Hasznosi Horgász Egyesület tilalmat vezet be horgászvizeinek egy részén az ívás időszakára, a korlátozások május 2-án lépnek életbe.

F. Z.

Az egyesületelnöksége közleményében arról értesíti tagjait, a napijegyes és a vendéghorgászokat, hogy keddtől, május 2-án 4 órától  június 1-én 4 óráig a Komravölgyi- és a Hasznosi-víztározón a táblákkal kijelölt ívási területeken tilos lesz horgászni. A közleményben azt kérik a horgászoktól, hogy a kijelölt ívási területekről a halőrnél érdeklődjenek!

Az ívási területen belül a horgászati időn túli harcsázás engedélyezett a szabályok betartásával, valamint az érvényben lévő szabályozás figyelembe vételével, azonban ott csalihal fogása nem engedélyezett.

Tájékoztatják továbbá a horgászokat, hogy a kijelölt ívási területen való engedély nélküli tartózkodás – horgászkészséggel, vagy anélkül – jogosulatlan horgászatnak minősül, mely fegyelmi eljárást von maga után. Az egyesület küldöttgyűlése a fogassüllő tilalmi idejét is meghosszabbította vizein, május 15-ig - írja a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában