Közlekedés

2023.05.28. 15:13

Ismerkedtek a gyerekek a közlekedés biztonságával a Salgó Rally ideje alatt

A Salgó Rally boxutcáján sétálva, a sportcsarnok parkolójában rollerező, bicikliző, gokartozó gyerekeket láthattak az arra járók.

V. L.

Biztonságos környezetben ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal a salgótarjáni gyerekek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Egy biztonságos, elkerített részen kisgyermekek ismerkedtek a közlekedéssel. Hoffer Zsolt, a Hungarian Police Rally Team szóvivője portálunknak elmondta, hogy mint verseny csapat több mint 13 éve közlekedés biztonsággal is foglalkoznak. Ennek keretében rali versenyekre is elviszik közlekedésbiztonsági parkjukat. 

Ismerkedtek a gyerekek a közlekedés biztonságával a Salgó Rally ideje alatt
A különböző forgalmi szituációk gyakorlására a salgótarjáni sportcsarnok parkolójában építettek pályát
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Ezeken az alkalmakon olyan foglalkozásokat tartanak partnereikkel közösen, amelyek mind gyerekek, mind felnőttek számára hasznos tudást, gyakorlati információt nyújtanak. A kisebbeknek játszó szőnyegen mutatják be az alapvető közlekedési ismereteket, a nagyobbak pedig már olyan mini közlekedési parkban tájékozódhatnak a különböző forgalmi szituációkkal kapcsolatban, mint amilyet a salgótarjáni sportcsarnok parkolójában is felépítettek. 

Itt az alapvető közlekedési táblák, fényjelzések jelentését, az ezekhez való alkalmazkodást, illetve a társas közlekedés alapjait is elsajátíthatják a gyerekek. Az idősebbek esetében például már reflexió mérés is rendelkezésre áll, illetve olyan közlekedés biztonságát javító foglalkozások, amelyek révén minél több információt és élményszerű adatot adhatnak át.

Ismerkedtek a gyerekek a közlekedés biztonságával a Salgó Rally ideje alatt
A főbb közlekedési táblák, fényjelzések jelentését és a társas közlekedés alapjait is elsajátíthatták a gyerekek
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A program a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség támogatásával működik, minden rali verseny helyszínén jelen vannak. Ugyanakkor partnereik felkérésére országszerte egyéb helyszíneken is megjelennek, éves szinten mintegy húsz-huszonöt alkalommal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában