Vágányzár

2023.05.02. 08:00

Három héten keresztül több vonatpótlóbusz is közlekedik a Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalon

A MÁV-csoport Zrt. a honlapján egy hirdetményben tájékoztatta arról az utasokat, hogy május 8-tól május 27-ig a Balassagyarmat–Ipolytarnóc állomások között végzett pályakarbantartási munkálatok miatt a 78. sz. Aszód–Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonal Balassagyarmat-Ipolytarnóc szakaszán valamennyi vonat helyett vonatpótlóbusz autóbusz közlekedik.

L. J.

Az említett szakaszon három hétig szünetel a vasúti forgalom

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A közleményben kiemelik, hogy a vonatpótló autóbuszok útvonala a településeken jelentősen eltér a közforgalmú vasúti menetrendtől. Őrhalom községben az iskola autóbusz megállóhelyen, Hugyagon a községháza megállónál, Szécsényben a vasútállomás bejárati útnál, Ludányhalásziban a szociális otthonnál, Nógrádszakálban az autóbusz váróteremnél, Litkén pedig a kultúrháznál lévőautóbusz megállóhelyen állnak meg a járatok.

Az Aszód–Balassagyarmat és Galgamácsa–Vácrátót–Vác vonalszakaszok menetrendje változatlan, ott a közforgalmú vasúti menetrend szerint közlekednek a vonatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában