Jegyzet

2023.05.13. 09:40

Hangyacsata

Harcoltam már sáskával, molylepkével is a lakásban – Nagy Orsolya jegyzete.

Nagy Orsolya

Alapvetően nincs bajom a rovarokkal, ha távol maradnak tőlem és az otthonomtól is. Olykor azonban megtalálnak. Volt már, hogy poloskákkal vettem fel a harcot, de sáskával és molylepkével is csatáztam már otthonban.

Ezúttal a hangyák gondolták úgy, hogy benéznek a konyhámba. Egyik reggel szinte még félálomban sétáltam ki a szobából és arra lettem figyelmes, hogy ellepték a hangyák a konyhapultot. Csodálkozva néztem, hiszen egy morzsa sem volt sehol, ugyanis elég nagy erényem a takarítás. Nem értettem, honnan jöttek. Miután észhez tértem a reggeli kávémat követően, elkezdtem felkutatni a forrást. Mintegy órán át keresgéltem, de nem leltem rá, hogy honnan jönnek. Először lepakoltam mindent a pultról, majd a szekrényekből is kipakoltam és minden polcot átmostam fertőtlenítőszerrel, de még a pultot és a csempét is. Végül szintén egy jó adag fertőtlenítős vízzel az egész konyhát is felmostam. Gondoltam, most már nem jönnek újra elő. Büszkén és elégedetten távoztam a helyiségből.

Fél óra után visszatértem, erre látom, hogy megint előbukkantak, de már sokkal kevesebben voltak. Nagyon mérges voltam és ismét keresni elkezdtem a forrást, végül kiderült, hogy a mosogató alatt bújnak elő a csempe egy apró résén. Ekkor már elég paprikás hangulatban voltam és úgy döntöttem, hogy véget vetek ennek az egésznek. Lefújtam rovarirtóval az apró rést és, így sikerült megnyernem a csatát, ugyanis azóta egy hangyát sem láttam a konyhában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában