Európa

2023.05.07. 10:14

Gyarapíthatták uniós ismereteiket a salgótarjáni bolyaisok

Interaktív és játékos feladatokkal hozták közelebb az Európai Unióhoz (EU) a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium diákjait a minap.

G. P.

Mint minden évben, úgy idén is megtartották az Európa-napot a salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumban. Az intézmény 2019 óta az Európai Parlament Nagykövet Iskolája, ezért rendkívül fontos mind az oktatók, mind pedig a tanulók számára, hogy minél szélesebb körben megismerjék az EU működését, küldetését, valamint alap- és választási elveit. Az iskolában több tanórán is foglalkoznak a témával, de az Európa-napon játékos feladatokkal teszik befogadhatóbbá az ismereteket.

A rendezvényen 11 állomáson keresztül versenyezhettek a diákok egymással. A feladatok között voltak EU-s ismeretekre, nyelvekre, nevezetességekre és gasztronómiára vonatkozó kvízek, villámkérdések, ügyességi játékok.  Fenyvesiné Mester Erika, a Europe Direct Nógrád Információs Iroda vezetője rámutatott: nagy sikere volt az osztályok által előadott egy-egy táncnak is, amelyet valamelyik EU-s országból választottak ki a gyerekek. A vetélkedő záróprogramjaként flashmobot tartottak a Fő téren, ahol a tanulók az uniós országok zászlóit formázták meg

– Az unió célja az, hogy megvédje a jogainkat és biztosítsa, hogy mindenki egyenlő lehetőségekkel rendelkezzen az életben. Az EU számos programot és kezdeményezést indított el az évek során, hogy segítsen a diákoknak. A diákok inspirációt és motivációt nyerhettek az Európai Unió iránti elkötelezettségünkhöz és az európai közösség tagjaiként való szerepvállalásunkhoz – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában