Szórakozóhely

2023.05.06. 20:03

Feléledhet-e még valaha romjaiból a pásztói Cserhát vendéglő?

A lakosok már nagyon szeretnék, hogy valami történjen az ügyben, hiszen évek óta rontja a városképet az egykor virágzó szórakozóhely romja.

Nagy Orsolya

A vendéglő az 1990-es évek végén zárt be pénzügyi okok miatt

Forrás: Nool

Fotó: Archív fotó

Portálunknak Farkas Attila polgármester elmondta, hogy a vendéglő az 1980-as években a fénykorát élte, majd a 90-es években megkezdődött a leépülése.

– Amikor 21-es főút négysávosítása megtörtént, a vendéglő tulajdonosa nem kérte a tervezés során, hogy út vezessen oda. Jelen pillanatban tehát azt az épületet nem lehet hivatalosan autóval megközelíteni, csupán egy szerviz út vezet oda – közölte Farkas Attila, hozzátéve: – A tulajdonos árulja, de olyan összegért, hogy azt biztos nem fogják megvenni. Korábban már portálunk is beszámolt róla, hogy a vendéglőt 675 millió forintét hirdették az interneten. Az a hirdetés azonban már nem elérhető.

Volt már jelentkező, de a tulajdonos nem adta el

Farkas Attila arra is kitért, hogy pár évvel ezelőtt volt egy vállalkozó részéről próbálkozás, hogy megvegye a területet. Akkor azonban nem adta el a tulajdonos, rá pár hétre tette fel az internetre horror áron.

– Ezt az épületet már nem lehet felújítani, csak lebontani. Ráadásul vasbeton, tehát robbantani kellene az alapokat, hogy az eltűnjön onnan. Emellett van benne veszélyes hulladék is, mint például azbeszt. Maga a bontás mintegy 150-200 millió forint lenne és akkor még nincs odavezető út, ami újabb pár száz millió lenne. Csak ez a vételi árral mintegy másfél milliárd forintba kerülne és akkor még nincs a területen semmi – fejtette ki a polgármester.

Állandó olvasónkat is elkeserítette az épület környéke
Állandó olvasónkat is elkeserítette az épület környéke
Fotó: Bali Tibor

Mint mondta, abban lehet bízni, hogy a tulajdonos előbb-utóbb meggondolja magát, hogy nem kér érte irreális árat. Akkor talán állami segítséget lehetne kérni, mert a városnak soha nem lesz arra pénze, hogy a költségvetésének egyharmadát arra fordítsa, hogy megvegyen egy épületet, lebontsa és ott álljon egy olyan terület, ahová eljutni sem lehet.

– Iszonyat kellemetlen egyébként, hogy bárki, aki erre jár, azt látja, hogy ott egy romhalmaz, ami elrondítja a szép tájat. Amennyiben a tulajdonos eladná normális áron és az állam megvásárolná, akkor akár egy kilátóhely is épülhetne oda, hiszen gyönyörű kilátás nyílik onnan a Mátrára és a Cserhátra is – emelte ki a városvezető.

Bíznak a probléma megoldásában

Korábban portálunknak Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott az épülettel kapcsolatban, hogy a Cserhát vendéglő egy tájseb, amelyet meg kellene gyógyítani és bízik benne, hogy a normalitás talajára visszaáll majd a tulajdonos, és belátható időn belül megoldódik ez a probléma. Amikor már az ország helyzete is lehetővé teszi majd, akkor reméli, hogy az Enjoy Parkkal összefüggésben találnak rá megoldást. Az épület mostani állapota és kinézete ugyanis nagyon rontja az összképet.

Rontja a város összképét
Fotó: Bali Tibor

Portálunk az elmúlt időszakban több lakost is megkérdezett már, akik egytől egyig nagy örömmel emlékeztek vissza a vendéglőre, ahol mindig jó volt a hangulat, finom volt az étel, volt élőzene és mindenki nagyon jól szórakozott. M. Erika elmondta, hogy rendszeresen járt oda a barátaival és mindig sokan voltak ott. Nem csak a helyiek, de a környékről is sok szórakozni vágyó járt oda, sőt az ott lévő kempinget is gyakran használták az odalátogatók.

Hozzátette: nagyon szomorú, hogy most ilyen állapotban van, hiszen előbb-utóbb leomlik majd és akkor kénytelen lesz eltakarítani a tulajdonos az épületet, amely egy vagyonba fog kerülni. Ennek ellenére bízik benne, hogy egyszer újraéled a hely, de persze ez nem valószínű, hogy megvalósul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában