Árvíz

2023.05.24. 20:44

Ezekben a pillanatokban is villámárvíz okoz gondot Csesztvén (videó)

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék következtében megáradt a települést átszelő Csesztvei patak. Információink szerint egyelőre egy ingatlant veszélyeztet a víz.

Lászlók Judit

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék következtében megáradt a települést átszelő Csesztvei patak

Forrás: Beküldött fotó

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunknak elmondta: a hegyről leérkező nagy mennyiségű víz és sár borította el az úttestet Csesztve és Balassagyarmat között. A csesztvei bekötőutat lezárták a vízátfolyás miatt, de megközelíthető Csesztve és Bakópuszta is. A helyszínre a balassagyarmati hivatásos lánglovagok mellett a nógrádmarcali és a magyargéci önkéntes tűzoltók vonultak. 

– A Kossuth és a Madách úton több ingatlan esetében a vízóraaknából szivattyú segítségével távolítják el a vizet az egységek. A Kossuth úton már végeztek, jelenleg a Madách úton zajlanak munkálatok – mondta Kapás Márton.

Kalmár Attila, Csesztve polgármestere arról tájékoztatta portálunkat, hogy a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékot nem tudták elnyelni a vízelvezetők, illetve az árkok tisztítása még mindig nem megoldott a településen. Mint mondta: ezzel kapcsolatban már megvannak a tervek, amik remélhetőleg még az idén meg is valósulhatnak. 

– A hegyről leérkező, nagy mennyiségű víz és sár borította el az úttestet Csesztve és Balassagyarmat között. Ezért már értesítettük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is. Jelenlegi információim szerint a Nyírjes felől Csesztvét nem lehet megközelíteni – mondta Kalmár Attila. Hozzátette: Bakópusztán egy házat veszélyeztet a megáradt patak, ott a biztonság kedvéért homokzsákokat fognak kihelyezni az önkéntesek. Emellett a Kossuth utcából érkezett még bejelentés a villámárvíz miatt, illetve a legelőt is elöntötte a víz, ahol a tehenek térdig állnak a vízben. 

Az elmúlt napokban szintén több településen okozott gondot a sok eső. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában