Nool.hu podcast

2023.05.05. 19:58

Exkluzív podcast: milyen sors várhat a balesetveszélyes nógrádi várra?

Nógrád vára szűkebb hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója, évente több ezer turista keresi fel a páratlan kilátást nyújtó helyszínt. Nemrégiben balesetveszély miatt lezárták a várat, erről kérdeztük a település polgármesterét Varga Richárdot.

L. J.

Varga Richárd Nógrád polgármestere

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Minden egyes tél újabb és újabb sebeket ejt a vár falain, mára pedig már több kritikus falszakasz van, amelyek állagmegóvása nem várhat tovább. Ezért még márciusban lezárták a torony tízméteres környezetét balesetvédelmi okok miatt. 

A napokban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. úgy határozott, hogy balesetveszély miatt teljes egészében lezárja a várat, így az határozatlan ideig nem látogatható. A Nool.hu vendége Varga Richárd, Nógrád polgármestere volt, akivel arról beszélgettünk, hogyan alakult ki a jelenlegi helyzet, mit tehetnek azért, hogy a jövőben a vár újra látogatható legyen, illetve mi lesz a népszerű Nógrádi Várjátékok sorsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában