Programajánló

2023.05.04. 19:58

Anyák napi programok mellett koncert, kerékpártúra és kiállításmegnyitó is színesíti a hétvégét Nógrádban

Eseményekben bővelkedik majd a hétvége szűkebb hazánkban. Több településen is szerveznek anyák napjához kapcsolódó programot, a sportrajongók egy közel 42 kilométeres kerékpártúra során tekerhetnek át Nyugat-Nógrádon, illetve a zene szerelmesei Balassagyarmaton élvezhetik a Mózes és Kaltenecker duó ingyenes koncertjét. Mindemellett pedig vasárnap a Somoskői vár lábánál Európa körül forog majd a nap.

Veres Edina

Szobrokból nyílik tárlat a salgótarjáni múzeumban

Molnár Péter szobrászművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Dornyay Béla Múzeumban május 5-én, pénteken 11 órától. Az eseményen Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere köszönti a megjelenteket, majd Shah Gabriella múzeumigazgató ajánlja a szobrokat az érdeklődők figyelmébe. A tárlatmegnyitón dr. Barabásné Morvai Tímea oboán zenél majd a megjelentek, míg Szabó Istvánné zongorajátékával emeli tovább a rendezvény színvonalát.

Folytatják a hagyományos anyák napi programot Mátraverebélyben

Harmadik alkalommal szerveznek anyák napi virágültetést Mátraverebélyben. Ahogy arról portálunk is beszámolt, május 6-án, szombaton 10 órától a helyi művelődési ház udvarán tartják meg a programot, amely immár hagyománnyá nőtte ki magát a településen. A közös virágültetésre a gyerekek mellett az anyukákat, a nagymamákat, és a dédnagymamákat is várják. A virágokat idén is az önkormányzat biztosítja az eseményhez, amely során a helyszínen a kicsik anyák napi ajándékokat is készíthetnek.

Vidám műsor kíséri az egyházközségi estet

Egyházközségi estet tartanak Bujákon május 6-án, szombaton. Marti József esperes-plébános a közösségi oldalán osztotta meg, hogy a rendezvény májusi litániával kezdődik 17 óra 15 perckor, majd azt követően szentmisét tartanak. A program folytatásaként 18 óra 30 perctől a helyi művelődési házban az érdeklődők egy élő zenés vidám műsoron vehetnek részt, ahol a helyi Apraja-nagyja Néptánccsoport, a Bujáki Hagyományőrzők és a Bujáki Rigófészek Társulat mellett a Palotási Nótakör, valamint a Palotási Kenderike Néptánccsoport is fellép.

 Széles zenei spektrumon „mozgó” duó ad koncertet Balassagyarmaton

A zene szerelmesei találhatnak szívüknek kedves programra május 6-án, szombaton 19 órától a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Az intézmény közösségi oldalán megosztott tájékoztatás szerint a TérZene program keretében a Mózes és Kaltenecker duó ad ingyenes koncertet. A poszt szerint Mózes Tamara és Kaltenecker Zsolt igen széles zenei spektrumon mozog, a közös zenei univerzumuk a jazz, a rock, a pop, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció különleges keveréke.

 Ajándékokat készíthetnek a gyerekek anyák napjára a salgótarjáni múzeumban

Kézműves foglalkozással hangolódhatnak anyák napjára a Dornyay Béla Múzeum látogatói május 6-án, szombaton 9 és 12 óra között. Az intézmény közösségi oldalán szólította meg – elsősorban – az apukákat és a gyerekeket a közeledő ünneppel kapcsolatban. A családfők a csemetékkel együtt egy vidám kézműves foglalkozás során készíthetnek majd egyedi ajándékot az anyukáknak, és a nagymamáknak. A bejegyzésben azt is hozzátették: nincs értékesebb ajándék, mint amit a gyermek saját kezével készít.

Közel negyvenkét kilométeres túrán tekerhetnek a kerékpárosok

Az „örökség útján” tekerhetnek a bringások május 6-án, szombaton Nyugat-Nógrádban. Nagyoroszi község közösségi oldalának tájékoztatása szerint a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület által szervezett zöldutas kerékpártúra iránt érdeklődők 8 óra 30 perckor gyülekezhetnek majd a település művelődési házában. A regisztráció után 9 órakor nyitják meg a sporteseményt, majd a résztvevők nekivágnak a hozzávetőleg 42 kilométeres távnak. Az útvonal érinti Borsosberényt, Pusztaberkit, Érsekvadkertet, Patakot, Dejtárt, és Ipolyvecét. Az utolsó állomásként feltüntetett Drégelypalánkot a tervek szerint 16 óra 30 perc körül érik el a kerékpárosok.

Anyák napi programra hívják a ludányhalászi családokat

Anyák napi ünnepséget tartanak Ludányhalásziban május 7-én, vasárnap 15 órától. A falu közösségi oldala tette közzé Kovács Imre, a település polgármestere felhívását, amely szerint a Volent Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületében várják az eseményre a helyi családokat.

Európa áll majd az egész napos program középpontjában a Somoskői várnál

Idén is megszervezi az Europe Direct Nógrád Információs Iroda az Európa napot, amely programnak a hagyományoknak megfelelően a Somoskői vár töve ad majd otthont május 7-én, vasárnap 10 és 16 óra között. Az ingyenes eseményen az érdeklődők az Európai Unióval kapcsolatban kaphatnak majd információkat, illetve Eu-totót tölthetnek ki elektromos kerékpárért. Emellett a gyerekek az Európa sátorban játékokra lelhetnek, de egyéb szórakoztató programokból, valamint logikai és ügyességi játékokból sem lesz hiány a nap során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában