Adomány

2023.05.19. 13:58

Állatvédő hősök lettek a salgótarjáni ovisok, adománnyal segítettek a mentett kutyáknak

Vidám perceket csempésztek a menhelyi állatok péntek délelőtt a salgótarjáni Pitypang Tagóvoda gyermekeinek napjába, akik kutyatáppal kedveskedtek az ebeknek.

Gulyás Edina

Vidám perceket csempésztek a menhelyi állatok a salgótarjáni Pitypang Tagóvoda gyermekeinek napjába

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Nagy volt az öröm a Pitypang Tagóvodában, amikor megérkeztek a Mancs a Szívbe Állatvédő Egyesület tagjai. A csemeték lelkesen fogadták a szervezet által befogadott, szerető gazdára váró négylábúakat. 

– A gyermeknaphoz kapcsolódóan idén megszervezzük a hősök hetét. Ennek keretében minden nap valamilyen segítő foglalkozással ismerkedhetnek meg a kicsik. A vöröskereszt munkatársai, a tűzoltók és a rendőrök is a vendégeink lesznek – tájékoztatott Bednár Szilvia tagintézményvezető. – A hét tematikájába illeszkedik az állatmentés is, ezért hívtuk meg a salgótarjáni alapítvány önkénteseit, akik a menhelyen élő kutyák közül néhányat magukkal hoztak. Fontosnak tartjuk, hogy a csemeték minél korábban halljanak a megfelelő állattartásról, így nagyobb rá az esély, hogy felelős felnőttek lesznek.

A gyerekek figyelmesen hallgatták az állatvédők által elmondott információkat, emellett természetesen az önfeledt játékra is jutott idő. A vidám perceket az intézmény állateledellel köszönte meg. Az általuk indított kezdeményezéshez ugyanis sok szülő csatlakozott, ennek köszönhetően jelentős adományt gyűjtöttek a menhely javára. 

– Hálásak vagyunk minden felajánlásért, mivel az áremelkedések miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az állatvédő szervezetek, köztük mi is – fogalmazott Paróczai Katalin, a Mancs a Szívbe Állatvédő Egyesület tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában