Honvédelem napja

2023.05.19. 19:12

A nógrádi zászlóalj katonái is bemutatót tartanak a Magyar Honvédség budapesti családi napján

Immár harmincegy éve ünnepeljük hazánk katonáit május 21-én, a magyar honvédelem napján. Ezen jeles alkalomból a Magyar Honvédség vasárnap egy különleges családi napot rendez a Városligetben. Az eseményen a – nógrádi illetékességű – 25. Területvédelmi Zászlóalj nem csupán jelen lesz, hanem bemutatókkal is készül az érdeklődők számára.

V. E.

A tavaszi hadjárat végén a magyar katonák 1849. május 21-én – három héten át tartó ostrom után – visszafoglalták a Budai Várat. Ennek emlékére ezt a napot 1992 óta a magyar honvédelem napjaként ünnepelik hazánkban.

Mint arról portálunk is beszámolt: e jeles alkalomból a Magyar Honvédség családi napot rendez vasárnap a Városligetben. Az eseményre kilátogatók 10 és 18 óra között nem csupán a honvédség high-tech eszközeit, illetve harcjárműveit vehetik szemügyre, hanem a 22 honvédségi kiállító segítségével betekintést nyerhetnek a modern hadsereg mindennapjaiba is. A programok sorát például közelharc- és tűzszerész-bemutatók színesítik, míg az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái zenekari és díszelgőbemutatót tartanak.

A rendezvényen az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj is részt vesz, az alakulat katonái látványos közelharc-bemutatóval készülnek az érdeklődők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában