Ellenőrzés

2023.05.15. 11:58

A NAV e-kontroll rendszere buktatta le a fánkozót

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy franchise-rendszerben működő cégnél végzett vizsgálatot. A hiányosságok feltárásával mintegy 30 millió forint befizetést ért el.

G. E.

Az adóhatósági ellenőrzésen sok hiányosságra fény derült

Forrás: pixabay

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a napokban arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy egy franchise-rendszerben fánkozókat üzemeltető cégnél jelzett találatot a hatóság e-kontroll-rendszere. Ez az alkalmazás az Online Számla rendszer adatait veti össze az áfabevallásokkal. Az elemzésben foglalkoztatással kapcsolatos problémákat is találtak a NAV munkatársai, ezért jogkövetési ellenőrzés indult.

Mint megtudtuk: a revizorok a cégnek jelezték a hiányosságokat, ezeket a társaság rögtön javította is. Mivel a cég teljes mértékben együttműködő volt, így szankciótól nem kellett tartania. Azon felül, hogy a bevallásokat benyújtotta és az elmaradt befizetéseket is teljesítette mintegy 30 millió forint összegben, az ellenőrzés igazi eredménye az volt, hogy a társaság 42 embernek rendezte a foglalkoztatással kapcsolatos elmaradásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában