Verseny

2023.05.03. 16:58

A legjobb huszonöt között végzett a berceli általános iskola a rangos matematika versenyen

Április 17. és 28. között rendezték meg a Matific Olimpiát, amely a matematikai készség- és képességfejlesztő rendszeren alapszik. Az országos megmérettetésre bármely általános iskola nevezhetett. A Berceli Széchenyi István Általános Iskola pedig az előkelő 25. helyen végzett a megmérettetésen.

L. J.

A helyi intézményből összesen 143 diák vett részt a versenyen

Forrás: Beküldött fotó

Batta Tibor, a Berceli Széchenyi István Általános Iskola igazgatója portálunknak elmondta, hogy az intézmény 1-6. osztályos tanulói, összesen 143 diák vett részt a versenyen, közülük 105 gyermek teljesített a legmagasabb platina szinten.

– A verseny úgy zajlott, hogy a tanulóknak önállóan, a szülők segítsége nélkül kellett megoldaniuk otthon a feladatokat. Az úgynevezett „Kalandtúra” során matematikai feladatokat kellett teljesíteniük, amelyekért csillagokat kaptak, amelyből összesen 300-at gyűjthettek. A versenyen folyamatosan zajlott az értékelés, így a gyerekek is látták, hogy a 38. helyről szépen jövünk felfelé a ranglistán, ami csak jobban motiválta őket – mondta Batta Tibor. 

Hozzátette: a matematikai szoftver ellenőrizte a megoldásokat, így ki tudta szűrni, ha a szülő esetleg segítséget nyújtott a diákoknak. 

Batta Tibor kifejtette továbbá, hogy a Matific programra a Balassagyarmati Tankerületi Központ fizet elő a hozzá tartozó intézmények számára, akik szintén részt vettek a megmérettetésen. Így annak költségei nem a szülőket terhelik, illetve így az intézmények rendszeresen használhatják az oktatás során. 

– A kompetenciamérések során már bebizonyosodott, hogy eredményes az a komplex rendszer, amit az oktatásunk folyamán használunk. A végzős tanulóink rendszerint bekerülnek a felvételi eredmények alapján az általuk kiválasztott iskolába, amire szintén nagyon büszkék vagyunk. Úgy gondolom, hogy a Matific Olimpián elért eredményünk pedig mindezeket csak tovább erősíti majd – emelte az iskolaigazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában