Nool.hu podcast

2023.05.31. 14:12

A gyarmati Szent-Györgyi technikum diákjai is elsajátíthatják a honvédelmi alapismereteket (podcast)

Mint arról már beszámoltunk: a napokban ünnepélyes keretek között csatlakozott a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Szent-Györgyi Albert Technikum a Honvéd Kadét Programhoz.

V. E.

Szrenka Anikó, Gembiczki Ferenc és Kovács Imre (középen) látta el kézjegyével a megállapodást

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

Az együttműködési megállapodással kapcsolatos gondolataikat Gembiczki Ferenc, az NMSzC kancellárja, Szrenka Anikó a balassagyarmati technikum igazgatója, illetve Kovács Imre ezredes, a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka osztották meg az eseményen megjelentekkel.

A balassagyarmati középiskola és a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred között létrejött együttműködési megállapodással szűkebb hazánkban hatra bővült azoknak az oktatási intézményeknek a száma, amelyek képzései között helyet kap a hazafias- és honvédelmi nevelés. 

Az eseményen Gembiczki Ferenc, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum kancellárja arról beszélt, hogy a diákok a programhoz csatlakozva felkészülhetnek az általuk választott életpálya sikeres megvalósítására, miközben hiteles információkkal bővíthetik ismereteiket a Magyar Honvédségről, és annak társadalmi szerepéről. 

Ezt követően Szrenka Anikó, az NMSzC Szent-Györgyi Albert Technikum igazgatója fejtette ki, hogy mit jelent számukra a Honvéd Kadét Programhoz való csatlakozás. Mint megtudtuk: három olyan ágazatot is oktatnak az iskolájukban, amelyhez illeszkedik továbbtanulás szempontjából a program. Az intézményvezető emellett azon véleményét is megosztotta az egybegyűltekkel, amely szerint a honvédelmi alapismeretek tantárgy oktatása egy pluszt adhat minden diákjuk számára a szakma mellé.

Végül Kovács Imre ezredes, az MH 3. Területvédelmi Ezredének parancsnoka elárulta: úgy gondolja, hogy az együttműködéssel értéket teremtenek, közösséget formálnak, valamint a hazaszeretetet és az ország védelmét erősítik a diákokban.

Az esemény zárásaként Szrenka Anikó, Gembiczki Ferenc és Kovács Imre ezredes ellátta kézjegyével a megállapodást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában