Segítségnyújtás

2023.04.13. 14:31

Színházi véradás: páros belépőket kaptak ajándékba a salgótarjáni donorok

Szerdán a salgótarjáni Zenthe Szalonban tartottak véradást, ahol páros belépőjegyeket ajándékoztak a donoroknak.

G. P.

Simon Lajos, a salgótarjáni teátrum igazgatója portálunknak elmondta: a Zenthe Ferenc Színház számára megalakulásától fogva természetes a társadalmi felelősségvállalás, ezért szívesen csatlakozik karitatív célú eseményekhez.  

– Ennek jegyében jó kapcsolatot ápolunk a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével.  A véradás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, a vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. A tudomány mai állása szerint ugyanis ez semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem lehet előállítani. Ezért, aki vért adományoz, az lehetőséget nyújt mindazoknak, akiknek ez az utolsó reménye.  Színházunk már több éve a Zenthe Szalonba várja azokat, akik tűszúrásra szeretnék nyújtani karjukat, nem volt ez másképp szerdán sem.  Ezen nemes akcióhoz természetesen kollégáink is hozzájárultak véradománnyal. Az első öt civil résztvevőt páros színházjeggyel ajándékoztuk meg – hangsúlyozta Simon Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában