Segélycsomag

2023.04.20. 08:14

Szalmatercsi rászorulókhoz is jut élelmiszer a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány jóvoltából

Naponta tizenöt-húsz ember vehet át a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány közreműködésével lejárat előtti élelmiszereket Szalmatercsen.

G. E.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel

– Munkatársunk alapítványunk gépkocsijával naponta szállít a salgótarjáni Penny Market üzletből szalmatercsi jelenlétpontunkra fogyasztásra alkalmas, lejárat előtti élelmiszert. A csomagokat – amibe pékáru, felvágottak, zöldség, gyümölcs és tejtermék is kerül – regisztrációt követően, térítésmentesen adjuk át a lakosság részére – tájékoztatott honlapján az alapítvány.

Mint arról beszámoltak, a néhány hete indult programra eddig 180-an regisztráltak, naponta pedig átlagosan tizenöt-húsz ember jut hozzá olyan élelmiszerhez, amely a lejárat okán egyébként veszendőbe menne. 

Kiemelték: az egyesülettel kötött szerződés értelmében az élelmiszereket sem a kiosztó szervezet, sem az átvevő személy nem értékesítheti, az ételosztás során a politikai vélemény befolyásolása is szigorúan tilos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában