Díjlovaglás

2023.04.30. 11:28

Szabadidős és díjugrató lovasok mérték össze ügyességüket a héhalmi Böllérkupán

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Böllérkupát Héhalomban. A díjugrató és szabadidős lovasversenyt a Böllérfesztivál keretében tartották meg, rekordszámú indulóval.

G. E.

Rekordszámú, 79 lovas érkezett Nógrádon kívül Heves, Borsod, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegyéből

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Nógrádban jelenleg 17 lovas egyesület tagja a Nógrád Megyei Lovassport Egyesületnek, ami összefogja a lovasokat, rendezvényeket, versenyeket szervez és elősegíti a lovasélet fejlődését. Ennek érdekében idén több versenyt és megyei bajnokságot is szerveznek, a szezon végén pedig négy kategóriában hirdetnek majd bajnokot a szabadidős lovasok között.

Szabadidős és díjugrató lovasok mérték össze ügyességüket a héhalmi Böllérkupán
A legfiatalabbak is nyeregbe szálltak a Böllérkupán
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– Az év első versenye itt zajlik Héhalomban, a Böllér Fesztivál egyik programjaként – tájékoztatott Vilimi Szabolcs, az egyesület elnöke. 

– Rekordszámú, 144 startot teljesít 79 lovas, akik Nógrádon kívül Heves, Borsod, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest vármegyéből érkeztek a megmérettetésre. Azon 17 lovas egyesület képviselteti magát, a mezőnyben már az egészen fiatalok, öt-hat éves gyerekek is indulnak. 

Mint mondta, ezt követően a Szabó Lovasudvarban tartják a versenyt, majd Ludányhalásziban, Bárnában, Alsótoldon szervezik, végül augusztus 25-én, Legénden zárják a megyei versenyszezont szabadidős szakágban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában