Elismerés

2023.04.19. 10:03

Rajzversenyen aratták le a babérokat a salgótarjáni művészeti iskola diákjai

A salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola kis képzőművészei sikeresen letették kéznyomukat a nemrégiben megrendezett érsekvadkerti rajzversenyen, hiszen 11 induló tanulójuk közül többen elismeréssel gazdagodtak.

G. P.

Kun Péter, a tanszék pedagógusa portálunknak elmondta: a pályázat apropója az volt, hogy Érsekvadkert idén ünnepli fennállásának 800. évfordulóját. Ennek keretében A Vadkert elnevezést kapta a kiírás, amire felső tagozatos általános iskolások nevezhettek azért, hogy megmutassák kreativitásukat és rajztudásukat a négytagú zsűrinek, amelynek ő is tagja volt. 

– Öröm volt átnézni és elemezni ezen munkákat, hiszen mindenki kivétel nélkül a maximumot hozta ki magából, remek alkotások születtek. Művészeti intézményünkből majdnem egy tucat induló volt, hat díjat pedig el is hoztunk – emelte ki a pedagógus.

Rámutatott továbbá arra is, hogy a rendezvényen 5-6. osztályos korcsoportban Jakab Panna második helyezést ért el, Nagy Zoé pedig két különdíjjal is büszkélkedhetett. Kövesligeti Attila a 7-8. osztályos kategóriában a zsűri tetszését igencsak elnyerte, így ő kapta tőlük a különdíjat. Utóbbi korosztályban Zsélyi Virág a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott. Az rajzverseny nagydíját Rozgonyi Violettának ítélték oda, aki hatalmas örömmel vette át a jól megérdemelt jutalmat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában