Nool.hu videó

2023.04.30. 15:28

Pápai áldás szállt a nógrádiakra a budapesti Kossuth téren (videó)

A budapesti Kossuth téren bemutatott vasárnap délelőtti szentmise volt Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye. A szertartásra Nógrád megye számos településéről érkeztek hívők.

Gerhát Karina

A palotásiak már kora reggel megérkeztek a Kossuth térre

Forrás: Beküldött fotó

Marti József esperesplébános arról számolt be portálunknak, hogy a palotásiak már kora reggel megérkeztek a Kossuth térre. Miközben várták, hogy találkozhassanak a Szentatyával a Reuters brit hírügynökség egy riportot is készített velük.

A plébánostól megtudtuk továbbá, hogy ő személyesen nem tudott elutazni a pápai szentmisére, hiszen Palotáson elsőáldozás volt. 
– Nagy öröm azonban számomra, hogy a környező településeken is akadtak olyan lakosok, akik ellátogattak Budapestre – emelte ki Marti József.

Kapás Attila plébános és a hozzá tartozó hat egyházközség – Etes, Karancsalja, Karancsság, Piliny, Ságújfalu és Szalmatercs – hívői vasárnap szintén részesei lehettek a pápai szentmise nyújtotta élményeknek. Ők három kisbusszal érkeztek a fővárosba.

Kis Mónika, etesi lakos is részese lehetett a pápai szentmisének
Forrás: Beküldött fotó

Mint arról már beszámoltunk, szombat délután a budapesti Papp László Sportarénában tizenegyezer fiatallal találkozott személyesen Ferenc pápa. Az eseményre nógrádi fiatalok is ellátogattak, akik egy életre szóló élménnyel gazdagodva térhettek haza a nap végén.

– Két autóval mentünk, nagyrészt bujáki fiatalokkal, de Egyházasdengelegről is jöttek velünk – közölte portálunkkal Marti József esperesplébános.
A közös együttlétre nemcsak Magyarországról, hanem a határon túlról is érkeztek meghívott és regisztrált fiatal katolikus hívők.

A vasárnapi Kossuth téri szentmise után, magyarországi látogatása utolsó programjaként, az egyházfő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai és bionikai karán találkozik az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. A Szentatya és a vatikáni delegáció repülőgépe a hivatalos búcsúztatást követően, vasárnap késő délután indul vissza Budapestről Rómába.

Több ezer ember láthatta közelről a Szentatyát, ami mindenki számára felemelő élmény volt
Fotó: Kis Mónika / Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Fohász 2023 című dal a magyarországi pápalátogatás tiszteletére készült. A dalkészítés első fázisait és ezzel együtt a népi hangszerkíséretet, illetve azok fő dallamait a balassagyarmati stúdió vezetőjével, Ember Péter zeneszerzővel Pálinkás Gergő jazzgitáros és Toldi Tamás énekes, szövegíró alkotta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában