Mátra24

2023.04.02. 09:38

Olcsóbban és egyszerűbben juthatunk majd el a Mátrába

A MÁV-Volán-csoport Mátra24 jegye április 5-től vásárolható meg, április 6-tól használható utazásra, a tavaszi szünetben minden nap, azt követően a nyári időszakig pedig hétvégén és ünnepnapokon.

Nool

Az új Mátra24 jegy április 5-től értékesítik, a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a teljes tavaszi szünet idejére – április 6-11. között – tájékoztatottak a MÁV-csoport honlapján. 

Mint írják: a jegy az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosít vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.

A térképen nincs minden állomás és megállóhely jelölve
Forrás: mavcsoport.hu

A 24 órán át érvényes jegy teljes áron 3900 forintba, 26 éven aluliaknak 2600 forintba kerül. A jegy a MÁV-START jegypénztáraiban és a jegykiadó automatákban is elérhető, a MÁV applikációban pedig további 10 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

Az InterCity-k megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók – például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turisták – számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabbá vált az utazás a rövidebb átszállási időnek köszönhetően. A Mátra24-ről bővebb információk itt érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában