Közmunkaprogram

2023.04.24. 14:56

Nemtiben központi szerepet kap a földművelés és az állattenyésztés

Állattartás és növénytermesztés is megélhetést biztosít a helyieknek Nemtiben, a mezőgazdasági közmunkaprogramban kilencen dolgoznak.

G. E.

Fontosnak tartják a településen az állatgondozást

Forrás: Nool | Archív fotó

A mezőgazdasági közmunkaprogramban kilenc embert foglalkoztat Nemti önkormányzata. A Rézalja juhászatban állatok gondozását végzi hat helyi lakó, a mintakertben pedig hárman zöldségeket termesztenek. Széll Istvánné polgármester arról tájékoztatott, hogy sajnos napjainkban már nagyon kevesen tartanak otthon állatokat és a földet sem művelik meg. Az önkormányzat azonban fontosnak tartja ezeket a tevékenységeket, ezért vásárolták meg a korábban magánkézben lévő tanyát is, ahol juhokat nevelnek. 

– A kertben pedig paradicsomot, paprikát, uborkát és más zöldséget termelünk, majd azokat értékesítjük. Azt tapasztalom: azok is szívesebben vásárolják ezeket a helyben termesztett növényeket, akiknek nincs idejük, vagy lehetőségüket megtermelni azokat – közölte a faluvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában