Ajándék

2023.04.06. 18:41

Nehéz sorsú gyermekek arcára csalt mosolyt a Szent Lázár Lovagrend (fotók)

A Szent Lázár Lovagrend salgótarjáni szervezete csütörtökön húsvéti ajándékokkal csalt mosolyt a Menedék – Családok Átmeneti Otthonában élő közel negyven kisgyermek arcára.

Veres Edina

Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend salgótarjáni szervezetének vezetője húsvéti ajándékokkal érkezett a gyerekekhez

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend salgótarjáni szervezetének vezetője elmondta: nem ez volt az első alkalom, hogy ajándékokkal érkeztek a Magyar Vöröskereszt által működtetett salgótarjáni Menedék – Családok Átmeneti Otthonába.

– Nagy örömmel és szeretettel jöttünk most is, hiszen a gyerekek a kincseink. Hosszú évek óta látogatunk el az otthon lakóihoz, akiknek például karácsonykor meleg étellel, tanévkezdéskor tanszercsomaggal szoktunk kedveskedni. Csütörtökön a húsvét okán érkeztünk hozzájuk. Közel negyven gyermek számára hoztunk ajándékcsomagot, amelyekben egyebek mellett kifestőt, színes ceruzát, csokoládét és plüss nyuszit találtak a kicsik – mutatott rá Sipos Ákosné.

A húsvéti ajándékkal érkező látogatók számára a gyermekek is készültek egy kis meglepetéssel. A fiúk locsolóverset adtak elő a vendégeknek, majd az otthonban lakó kislányoktól megkérdezték: Szabad-e locsolni? Az engedélyt jelentő válasz után kezükben tartott kis poharakból megannyi színes konfetti repült a levegőbe, jelképesen követve a tradíciót. Ezután végül az ajándékoké és a játékoké lett a főszerep, amiket a jelen lévő gyermekek őszinte örömmel és mosollyal az arcukon vettek át a felajánlóktól.

Szabóné Balázs Beáta, az átmeneti otthon vezetője megerősítette, hogy a Szent Lázár Lovagrend dolgozói és képviselői sokadszor gondolnak rájuk, és sosem érkeznek üres kézzel. Hozzátette: húsvét alkalmából is többször látogattak már el hozzájuk ajándékokkal, de a tanévkezdéshez is segítséget szoktak nyújtani a nehéz sorsú családoknak és csemetéiknek tanszercsomagjaikkal. Ez utóbbi kezdeményezésről már portálunk is beszámolt.

Szent Lázár Lovagrend
A plüssnyuszi jó gazdát talált magának
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

– Nagyon jó helyre kerülnek a hozzánk érkező felajánlásaik, hiszen az intézményünkben élő családok, különösen a gyermekek támogatása kiemelten fontos a számunkra – húzta alá Szabóné Balázs Beáta, aki azt is elárulta, hogy az ünnepekre ők is igyekeznek ráhangolódni. Ezt pedig az is alátámasztotta, hogy a gyerekek korábban kézműves foglalkozásokon vettek részt, azokon kis kosarakkal és kézzel díszített húsvéti tojásokat készítettek, amelyeket köszönetként nyújtottak át az adományozóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában