Megmérettetés

2023.04.11. 14:24

Második helyen végeztek a balassagyarmati szondis gépészek az országos verseny döntőjében

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskola 11. évfolyamos gépésztechnikusai bejutottak a Széchenyi Országos Műszaki és Közismereti Verseny döntőjébe.

L. J.

A Bernáth Bertold, Fábry Bálint, Pál Gábor és Sándor Márk 11.a osztályos technikusok által alkotott szondis csapat értékes nyereményekkel térhetett haza

Forrás: Beküldött fotó

A kétnapos rendezvénynek a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Technikum adott otthont. A versenyről és az ott elért eredményről Tanka Ágnes, az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója számolt be portálunknak. 

– Az első nap a versenyzők megismerkedtek a település nevezetességeivel, valamint fogadáson vettek részt a városházán, ahol megtekintették a Szent Korona másolatát is – mondta Tanka Ágnes. 

Az intézményvezető hozzátette: másnap a kétfordulós döntőben a szondis diákoknak Budapest, Székesfehérvár, Kecskemét, Mátészalka és Veszprém négyfős csapataival kellett megmérkőznie. Az első fordulóban öt témakörben – matematika, informatika, gépészet, elektronika, közismeret – különböző nehézségű kérdésekre kellett válaszolni. Majd a második fordulóban „Digitalizáció az iskolában” címmel kellett egy projektet készíteni és a zsűri előtt előadni. 

A Bernáth Bertold, Fábry Bálint, Pál Gábor és Sándor Márk 11.a osztályos technikusok által alkotott szondis csapat végül az előkelő második helyen végzett, így értékes nyereményekkel térhettek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában