Lovaggyűlés

2023.04.22. 14:48

Kihelyezett gyűlést tart a Szent Lázár Lovagrend Salgótarjánban

Egész napos kihelyezett lovaggyűlést tart a Történelmi Szent Lázár Katonai Ispotályos Lovagrend szombaton Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórházban. Az eseménnyel egybekötve a délben kezdődő szentmisén újra megáldották az intézményben található felújított Lázár-kápolnát is.

Veres Edina

A Történelmi Szent Lázár Katonai Ispotályos Lovagrend rendszeresen tart kihelyezett gyűléseket

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend salgótarjáni szervezetének elnöke portálunk érdeklődésére elmondta: a – teljes nevén – Történelmi Szent Lázár Katonai Ispotályos Lovagrend rendszeresen tart kihelyezett gyűléseket, ez alkalommal a nógrádi megyeszékhelyet választották helyszínül. Az ország több pontjáról érkeztek lovagok és dámák a Szent Lázár Megyei Kórházban tartott eseményre, amelynek első lépéseként a mintegy húsz résztvevő felöltötte fekete palástját és bevonult az intézmény Lázár kápolnájába. 

Sipos Ákosné hozzátette: a közelmúltban befejezett kórházi beruházás során az imaterem is megújult, amit a munkálatok végeztével most ismét használatba vehetnek. A délben kezdődő ünnepi szentmisét Hlédik László felvidéki plébános, a Szent Lázár Lovagrend káplánja celebrálta, aki a liturgia elején az Úr áldását kérte a korszerűsítésen átesett kápolnára.

A szentmisén Hlédik László felvidéki plébános ismét megáldotta az intézményben található felújított Lázár-kápolnát
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

 

A szertartás után a lovagrend megjelent tagjai átvonultak a kórház aulájában található Szent Lázár feltámasztása szoborhoz, ahol közösen mondtak imát, majd helyeztek el mécseseket és koszorút. Ezt követően az intézmény étkezőjében – az ebédet követően – elkezdődött a lovagrend délutánba nyúló, jelenleg is zajló ülése, amelynek végén Sipos Ákosné emléklapot nyújt majd át minden megjelentnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában