Ívás

2023.04.16. 10:00

Kihelyezett fészkek segítik a süllők szaporodását a Komravölgyi víztározón

Süllőfészkeket helyeztek ki a közelmúltban a Komravölgyi víztározóba, amiket a halak már birtokba is vettek.

V. E.

Előnevelt süllők telepítés előtt. A Komra-völgyben a horgászok is segítik a halak ívását

Forrás: Nool.hu illusztráció

Fotó: Szakony Attila, Zalai Hírlap

A Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület közösségi oldalán számolt be arról néhány hete, hogy a tározó több pontján süllőfészkeket helyeztek el, illetve azokat számozott bójákkal meg is jelölték. A bejegyzésben továbbá arra is felhívták a horgászok figyelmét, hogy a horgászrend 48. pontja szerint mind a süllők szaporodását elősegítő eszközök közvetlen közelében, mind feléjük szigorúan tilos horgászni. Mint írták, a fészkek eredményességét folyamatos ellenőrzésekkel dokumentálják, amiről a későbbiekben beszámolnak majd. Az ígéretet pedig be is tartották.

– A süllők birtokba vették a kihelyezett fészkeket, és megkezdték az ívást a Komravölgyi tározón – osztotta meg az örömhírt a napokban a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület szintén a közösségi oldalán.

Kihelyezett fészkek segítik a süllők szaporodását a Komavölgyi víztározón
Az egyesület tagjai megjelölték a süllők ívófészkeit
Fotós: Facebook / Forrás: Nool.hu

A kihelyezett fészkeket az egyesület az ívás lezajlását követően maradéktalanul eltávolítja majd a Mihálygerge mellett fekvő tó vizéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában