Nool.hu videó

2023.04.22. 21:17

Két keréken tehették próbára ügyességüket a diákok a salgótarjáni rutinpályán (videó)

Általános iskolás tanulóknak szervezett kerékpáros ügyességi versenyt a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság szombaton a salgótarjáni rutinpályán.

V. E.

Két feladat várt a közel tíz nevezőre

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az eseményen Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály kiemelt főelőadója, a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára köszöntötte a megjelenteket, illetve ismertette a feladatokat a gyerekekkel.

Portálunk érdeklődésére elmondta: az általános iskolások részére meghirdetett területi kerékpáros ügyességi megmérettetés során két feladat várt a közel tíz nevezőre. Először egy tesztlapot kellett kitölteniük, majd nekivághattak két keréken a több elemből álló akadálypályának.

A rendezvényre kilátogatott a rendőrségi gyermek kerékpárversenyeken „régi motorosnak” számító Herencsényi Róza is, aki például tavaly a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos versenyén képviselte szűkebb hazánkat, természetesen kerékpár kategóriában. Emellett a Közlekedik a család nevű vetélkedő megyei fordulóján is többször vett már részt.

Általános iskolás tanulóknak szervezett kerékpáros ügyességi versenyt a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság 
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

– Óvodában ültem először kerékpárra. Néhány évvel ezelőtt a családunk egyik barátja hívott meg bennünket a rendőrség által szervezett kerékpáros ügyességi versenyre. Szuper volt a program, nagyon jó pályát építettek és a hangulat is remek volt. Három éve hibátlanul teljesítettem az akadályokat, így a fiú kategória győztesével eljutottunk az országos versenyre. Tavaly egy hasonló megmérettetésen szintén sikerült bejutnom az országos fordulóba, méghozzá a motoros és az autós kategória győzteseivel. A kerékpáros részben harmadik lettem, míg összesítésben nyolcadik helyezést értünk el a megyét képviselve – árulta el érdeklődésünkre a fiatal, aki hozzátette: annyira megszerette a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett megmérettetés hangulatát, hogy családjával idén is kinéztek a programra. A szervezők kérésére Róza maga is végigtekert az idei akadálypályán, bemutatva a versenyzőknek, hogy miként is lehet pontosan végrehajtani a feladatot.

Néhány órával később az eredményekre is fény derült. Fiú kategóriában Petróczy Botond Hunor bizonyult a legügyesebbnek, míg a lányok közül Fülöp Fanni vehette át az első helyezésért járó jutalmat. Mind a két fiatal a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájának a diákja, akiket Gyöngyösi István pedagógus készített fel a megmérettetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában