Zarándok

2023.04.01. 18:05

Kéretlenül lemeszelték Cupci Matyi siroki keresztjét a nógrádiak

Nem kérdeztek, csak festettek. Meg is lepődtek a helyiek, hogy az 1863-ban emelt, út melletti feszületüket lemeszelte két nagybátonyi „önkéntes”, hogy szebb legyen.

Nool

Tuza Gábor, Sirok polgármestere a következőket fűzte a történethez közösségi oldalán: Tipikus esetét látjuk a „pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve” mondásnak. Legnagyobb megdöbbenésünkre, két jó lélek Nagybátonyból lemeszelte az úgynevezett Cupci Matyi keresztjét.

Úgy tűnik, a kereszt tetejére már nem jutott a festékből
Forrás:  Tuza Gábor/Facebook

– Nógrád vármegyéből, pontosabban Nagybátonyból érkező emberek, egy siroki külterületen, az Egri Katolikus Egyházmegye tulajdonában lévő út melletti feszületet mázoltak fehérre, „Jön a Húsvét, szép legyen” felkiáltással.
– Nos, az 1863-ban állított feszület szépsége a korban, a siroki kőben, a készítők munkájában, a lélekben van. Nem kell hozzá festék, nem beszélve arról, hogy most regisztráltattuk az említett feszületet a „Fogadj örökbe egy keresztet” programba. A Sirokban lévő összes feszület fel lesz újítva, köszönhetően annak a kis csapatnak, akik már évek óta a szívükön viselik a keresztek sorsát – fűzte hozzá.

 

 

Címkék#kőkereszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában