Jótékonykodás

2023.04.14. 15:54

Jótékony céllal autóztak a nógrádiak: egymillió forint gyűlt össze Szilágyi Richárd kezelésére

Szilágyi Richárd esete a nógrádiakat is megmozgatta, amelynek köszönhetően 1 millió 260 ezer forint gyűlt össze a németországi kezelésére.

Gubányi Patrik

Az érdeklődők profi pilóták mellé is beülhettek

Forrás: Police.hu

Mint arról még a jótékonysági rendezvény előtt beszámoltunk: Szilágyi Richárdnak 2022. május 27-én, a Dunakanyar Rally bejárása közben hirtelen megállt a szíve, közel egy éve fekszik kómában. A böszörményi férfi sokáig élet és halál között lebegett, ám van esély a felépülésére. Több orvosi vizsgálat és vélemény is igazolta, hogy intenzív rehabilitáció szükséges a férfinak. Magyarországon azonban nincs olyan intézmény, ahol fogadnák őt, így egy németországi kezelésre gyűjtenek neki országszerte, amelyhez 40 millió forintra van szükség. 

A jószándékú emberek szűkebb hazánkban is összefogtak. Április 9-én, vasárnap egy gyűjtési akciót hirdettek meg a salgótarjáni Tesco parkolójában, ahol profi pilóták mellé ülhettek be a résztvevők, a kialakított pályán pedig megtapasztalhatták az autóversenyzés okozta örömöket, élményeket. 

A gyerekek kerékpáros tudásukat is kipróbálhatták az ügyességi pályán
A gyerekek kerékpáros tudásukat is kipróbálhatták az ügyességi pályán
Forrás: Police.hu

A rendezvényen részt vett a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési szakembere, valamint toborzója is. A rendőr-főkapitányság munkatársától az érdeklődők tájékoztatást kaptak a Közlekedik a család vetélkedőről és a biztonsági öv használatát népszerűsítő "Csat(t)tlakozz!" kampányról – olvasható a Police.hu-n

Mint írták: a gyerekek ügyességi pályán próbálhatták ki kerékpáros tudásukat, valamint játékos formában bővíthették közlekedésbiztonsági ismereteiket. Az érdeklődők láthatósági eszközöket kaptak jutalmul – mutattak rá.

A Mester Motorsport Club a minap a Facebookon közölte, hogy mennyi is az annyi: több mint 1 millió 200 ezer forinttal járultak hozzá Nógrádban a férfi németországi kezeléséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában