Nool.hu videó

2023.04.05. 13:53

Itt a tavasz: megtartotta nógrádi gépszemléjét a Közút (videó)

Megtartotta tavaszi gépszemléjét szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szűkebb hazánkban is.

N. O.

A gépparkot minden tavasszal felülvizsgálják és átállítják a nyári üzemmódra

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Lehel Zoltán, a társaság nógrádi igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a téli időszak hivatalosan március 15-én ért véget, azonban hosszabbítani kellett rajta, hiszen éjszakánként még most is előfordulnak mínuszok. Hozzátette: téli beavatkozásra ugyanakkor már nincs szükség. 

– Van egy gyors reagálású brigádunk, valamint még három téli eszköz is fel van szerelve. Ezeket akkor szereljük majd le, ha biztonsággal kijelenthetjük, hogy vége van a télnek. Az idei él egyébként az elmúlt 100 év egyik legmelegebb tele volt – közölte Lehel Zoltán.

közút gépjárműszemle
A társasághoz a közelmúltban új autók is érkeztek, de sokat le is selejteztek
Fotós: Szabó Péter / Forrás: Nool

Kiemelte: Salgótarjánban 50, míg Balassagyarmaton 30 nap síkosságmentesítésre volt szükség, 6 és 3 nap volt, amikor hóeltakarítással kellett foglalkozni. Nógrádban körülbelül 4200 tonna az a só mennyiség, amelyet betudnak tárolni. Idén összesen, a két mérnökségen 2100 tonna só volt, amit elhasználtak. Mint mondta, amikor az időjárás is úgy engedte, akkor tudtak szemetet szedni és növényzetet gondozni. Emellett a burkolati hibákat kátyúzással javították több területen is.

A megyei igazgató kiemelte, hogy a gépparkot minden tavasszal felülvizsgálják és átállítják a nyári üzemmódra, amely azt jelenti, hogy a téli adaptereket és egyéb dolgokat leszerelik, valamint felszerelik a nyáriakat. Ezen túlmenően különböző vizsgálatok is vannak, de a gumikat is lecserélik nyárira. A közelmúltban pedig új autók is érkeztek, de sokat le is selejteztek.

Lehel Zoltán arra is kitért, hogy több utat is korszerűsítenek majd idén, emellett folyamatosak az utak mentén lévő zöld területek karbantartási munkálatai is, de a kátyúzások is. A szemétszedés is rendszeres, amely során igen nagy mennyiség gyűlik össze. Ez a nógrádi igazgató szerint is elkeserítő. Elárulta, hogy a Föld Napja alkalmából, április 22-én a Közút vármegyei szervezete is csatlakozik majd a Te Szedd! Elnevezésű szemétszedő akcióhoz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában