Állásbörze

2023.04.27. 14:55

Hatalmas érdeklődés övezte a kormányhivatal állásbörzéjét Balassagyarmaton

Közel nyolcszáz nyitott pozíció várta az érdeklődőket csütörtökön Balassagyarmaton a kormányhivatal által szervezett állásbörzén.

E-L. Zs.

Közel nyolcszáz nyitott pozíció várta az érdeklődőket

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete hagyományos módon minden járásban állásbörzéket rendez tavasszal az álláskeresők részére. Nagy érdeklődés övezte a rendezvényt csütörtökön délelőtt a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

Számos nagyobb munkáltató is megjelent az eseményen, akik szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínáltak munkalehetőséget. Ezek közé tartozott például az Adecco,  a Kanus Tabbert Kft., a Green-Goes Kft. és a Trenkwalder Recruitment Kft. is.

Folyamatosan érkeztek az emberek, akik a regisztrációt követően a foglalkoztatók standjainál tájékozódhattak az ajánlatokról. Többek között olyan betölthető pozíciókra adatták le a jelentkezéseiket, mint az ápoló, a gépkezelő, a karbantartó, az összeszerelő, a kőműves, a hegesztő, a HR munkatárs, az iskolaőr, a könyvelő, a minőségellenőr, a raktáros, a robotkezelő hegesztő, a szakács, vagy a szülésznő.

Az eseményen az álláskeresők nemcsak a nyitott pozíciók, hanem az ingyenes szakképzések iránt is érdeklődhettek. A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) saját standjánál mutatta be a képzési ajánlatait.

A kormányhivatal tájékoztatása alapján Balassagyarmaton közel 800 nyitott pozíció várta az érdeklődőket, ebből mintegy 100 ember részére a vármegyei, közel 120 személy részére a vármegyén kívüli, míg mintegy 50 fő számára a munkaerő-kölcsönző cégek kínáltak álláslehetőségeket. A honvédség és a rendőrség több mint 500 érdeklődő részére kínált álláslehetőségeket úgy környékünkön, mint az ország más térségeiben lévő szolgálati helyein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában