Hulladékgyűjtés

2023.04.26. 16:50

Harminc önkéntes tisztította meg Balassagyarmat zöldövezetét

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Balassagyarmati Alapszervezete is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, amely hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

L. J.

Két helyszínen zajlott a hulladékgyűjtés

Forrás: Beküldött fotó

Frankó Viktória, a helyi alapszervezet elnöke portálunk érdeklődésére elmondta, hogy minden évben rendszeresen szerveznek hulladékgyűjtő akciókat, ugyanis fontosnak tartják a környezet védelmét. 

– A Föld napján, azaz múlt szombaton rendeztünk a TeSzedd! mozgalom keretében szemétgyűjtést, amelyen harmincan vettek részt. Köztük voltak a Balassagyarmati Napsugár Nyugdíjasklub és az Úszni jó csapat tagjai, illetve dr. Bablena Ferenc, a KDNP Nógrád vármegyei elnöke és Csach Gábor, a város polgármestere is. A résztvevők mindannyian elkötelezettek a szép és tiszta környezet mellett, továbbá ezzel is szerettek volna példát mutatni – fogalmazott Frankó Viktória. 

Hozzátette: a hulladékgyűjtés két helyszínen zajlott. A Springa-dombra azért esett a választásuk, mert nemcsak a helyiek, hanem a városba látogatók is szívesen kirándulnak arrafelé. A másik helyszín pedig az Ifjúság úti iskola és annak környezete volt. Ezt a területet p azért szerették volna megtisztítani, mert az ingatlant értékesíteni kívánja az önkormányzat. Ezzel kapcsolatban már egy vállalkozó is érdeklődött, aki a tervek szerint egy társasházat létesítene az érintett helyszínen. 

Frankó Viktória hangsúlyozta továbbá: annak ellenére, hogy rendszeresek a szemétgyűjtő akciók a városban, mindig sikerül több zsák hulladékot összegyűjteni. Mint mondta: rendkívül elkeserítő, hogy az emberek nem változnak e tekintetben. A harmincfős csapatnak végül a két helyszínen 40 zsák szemetet sikerült összegyűjtenie, amelyek között akadt bőven háztartási hulladék és rengeteg papír is. Utóbbiak esetében pedig már az elkövetők kilétére is fény derült, így ők büntetésre számíthatnak. 

A KDNP Balassagyarmati Alapszervezetének következő hulladékgyűjtő akciója a Nagy-Ipoly takarítás lesz, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg augusztus 11. és 13. között. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában